Guşă: Chiuariu este cercetat penal de DNA, în calitate de învinuit

Preşedintele PIN Cozmin Guşă, a declarat, duminică, că ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu, este cercetat pentru fapte penale de DNA, susţinând că acesta a avizat o asociere ilegală dintre Poşta Română şi o firmă privată.

1 afișare
Imaginea articolului Guşă: Chiuariu este cercetat penal de DNA, în calitate de învinuit

Guşă: Chiuariu este cercetat penal de DNA, în calitate de învinuit

“Guvernul, pe baza notei de fundamentare avizată favorabil de ministrul Chiuariu a dat o hotărâre, semnată de ministrul Comunicaţiilor, cel al Finanţelor şi primul-ministru, prin care se scotea din circuitul public al statului al acestui spaţiu, dând girul unui şir de ilegalităţi care începuse înainte cu mai bine de un an. Am informaţii sigure şi precise, verificate, că, în acest moment, Departamentul Naţional al Anticorupţiei are un dosar de cercetare care îl vizează pe actualul ministru al justiţiei, în calitate de învinuit”, a declarat Guşă.

El susţine că în prima sa lună de mandat, în aprilie 2007, ministrul Justiţiei a avizat favorabil o hotărâre de guvern prin care imobilul situat pe Calea Victoriei nr. 133-135, cu terenul aferent, trecea din domeniul public al statului în cel privat al statului, girând astfel o asociere ilegală datată 1 august 2005, dintre Poşta Română şi un grup de interese din jurul democraţilor şi liberalilor.

Preşedintele PIN a mai spus că în momentul asocierii, la 1 august 2005, Poşta Română nu avea dreptul să facă acest lucru, deoarece terenul şi imobilul rerezentau proprietate publică a statului. În urma asocierii a rezultat firma Imopost Development SA, în care Poşta Română deţine o cotă monirotară de acţiuni.

“Oricum, Poşta Română nu putea să intre într-o astfel de asociere fără licitaţie publică. În al treilea rând este vorba despre subevaluare. Metrul pătrat de teren în Calea Victoriei, la ora actuală, este în jur de 3500 euro. Terenul în cauză are 13.000 metri pătraţi. Mai era şi clădirea de peste 20.000 metri pătraţi utili. Deci este vorba despre circa 100 milioane euro. Participaţiunea Poştei Române a fost evaluată la 4,5-5 milioane euro”, a mai susţinut liderul PIN.

Guşă a mai afirmat că aşteaptă ca preşedintele Traian Băsescu şi premierul Călin Popescu Tăriceanu să reacţioneze şi că îi va informa despre această situaţie pe comisarul european pe probleme de justiţie, Franco Frattini, şi pe preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici