Guşă: Tăriceanu minte şi este legat "în mod clar" de scandalul Chiuariu

Preşedintele PIN Cozmin Guşă a declarat, miercuri, că premierul Călin Popescu Tăriceanu minte şi este legat "în mod clar" de scandalul în care miniştrii Tudor Chiuariu şi Zsolt Nagy sunt învinuiţi de DNA în dosarul privind avantajarea unui grup de oameni de afaceri.

4 afișări
Imaginea articolului Guşă: Tăriceanu minte şi este legat "în mod clar" de scandalul Chiuariu

Guşă: Tăriceanu minte şi este legat "în mod clar" de scandalul Chiuariu

Guşă a prezentat, într-o conferinţă de presă, patru afirmaţii ale premierului care, în opinia sa, dovedesc că acesta a minţit. El a spus că Tăriceanu a declarat că nu face afaceri cu grupul de oameni de afaceri "Popoviciu de la firma Băneasa Investment şi Creţeanu de la Comnord", că nu face afaceri în această perioadă cât este premier, că ATS (firma care este dealer-ul autorizat al Citroen, unde Tăriceanu este acţionar) nu are nicio legătură cu firmele Băneasa Invest şi Comnord.

Potrivit lui Guşă, Tăriceanu ar fi declarat şi despre Cozim Guşă că are un trecut lung de declaraţii fără acoperire, dar nu a putut da niciun exemplu în acest sens.

Liderul PIN a arătat că firma ATS a recunoscut, săptămâna trecută, că firma Băneasa Investment i-ar fi concesionat terenul pe care firma Comnord i-ar fi construit apoi showroom-ul, ceea ce demonstrează că Tăriceanu a minţit când a spus că nu are legătură cu cei doi oameni de afaceri.

Declaraţia lui Tăriceanu că nu face afaceri cât este premier este infirmată, în opinia lui Guşă, de faptul că acesta a semnat o hotărâre a AGA a firmei ATS. Guşă a citat un articol din "Săptămâna financiară" din 17 ianuarie care făcea referire la o hotărâre luată de AGA de la ATS, semnată de Tăriceanu şi publicată în Monitorul Oficial 596-5 februarie 2007. Această hotărâre a AGA ATS preciza că s-a decis în unanimitate în înfiinţeze un alt punct de lucru în Bucureşti, pe şoseaua Bucureşti-Ploieşti, locul de pe terenul care a fost al Universităţii de Ştiinţe Agricole, "unde se construieşte cartierul Băneasa de către Popoviciu, unde Tăriceanu şi-a construit show-room-ul cu firma Comnord".

Potrivit lui Guşă, Tăriceanu este în mod clar legat în scandalul în care Chiuariu şi Zsolt Nagy sunt invinuiţi la Parchet, prin legăturile de afaceri pe care le are cu firmele care au fost avantajate prin Hotărârea de Guvern 377, dată pentru atribuirea unui teren din Calea Victoriei firmelor grupului de oamni de afaceri Popoviciu-Creţeanu, în asociere cu Poşta Română.

Guşă a spus că şi Tudor Chiuariu a minţit atunci când a spus că nu a făcut un lucru ilegal, avizând Hotărârea de Guvern respectivă, precum şi prin faptul că prezintă acest dosar ca fiind un meci personal între el şi DNA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici