Guvernul a aprobat ordonanţa privind licenţa industrială unică

  • Guvernul a adoptat miercuri Ordonanţa privind licenţa industrială unică.
  • Aceasta stabileşte cadrul juridic general, instituţional şi de reglementare pentru acordarea licenţei şi simplifică procedurile de emitere a licenţelor, autorizaţiilor, acordurilor, avizelor pentru activităţi industriale.
303 afișări
Imaginea articolului Guvernul a aprobat ordonanţa privind licenţa industrială unică

Sursa foto: Facebook/Constantin-Daniel Cadariu

„Un singur punct de contact pentru depunerea documentelor, o singură dată! Prin digitalizarea procesului de acordare a licenţei industriale unice înlăturăm barierele administrative şi, astfel, accelerăm ritmul de dezvoltare a noilor investiţii! Antreprenorii vor putea îndeplini de la distanţă procedurile specifice, ceea ce înseamnă înjumătăţirea timpului acordat acestui scop. Fără cozi, fără dubluri, fără dosare cu şină! 38 de instituţii sunt parte a celei mai mari reforme pentru mediul de afaceri, pe care mă bucur că o coordonez. Rezultatul presupune inclusiv facilitarea schimbului de date între sistemele informatice, ceea ce automat va duce la creşterea transparenţei!”, a declarat ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

Astfel, se înfiinţează Oficiul pentru Licenţă Industrială, având rolul de raţionalizare, simplificare şi digitalizare a procedurilor specifice în vederea obţinerii licenţei industriale unice. Printre atribuţiile acestuia se numără constituirea şi administrarea Punctului de contact unic electronic pentru licenţe industriale (PCUEL), care se va integra în sistemul e-guvernare gestionat de Autoritatea pentru Digitalizarea României.

PCUEL se va interconecta cu sistemele informatice ale autorităţilor competente, precum şi cu datele asociate acestor sisteme, într-un mod în care datele vor putea fi partajate între părţile interesate, indiferent de tehnologia folosită.

Ministerul Antreprenoriatului arată că intrarea în vigoare a legii „Licenţei industriale unice” reprezintă jalonul 243, din cadrul Componentei 9 „Suport pentru sectorul privat, cercetare, dezvoltare şi inovare”, aferentă Pilonului III.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici