Guvernul a avizat publicarea raportului GRECO

Guvernul a avizat, miercuri, publicarea raportului GRECO. Ministrul Justiţiei Ana Birchall va stabili, împreună cu reprezentanţii GRECO, momentul în care raportul va fi publicat, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

1526 afișări
Imaginea articolului Guvernul a avizat publicarea raportului GRECO

Guvernul a avizat publicarea raportului GRECO

„Guvernul a avizat publicarea raportului GRECO, pentru că , aşa cum a şi spus doamna prim-ministru, vom face demersurile necesare şi vom îndeplini toate procedurile pentru că Guvernul chiar este transparent în ceea ce priveşte relaţia cu partenerii noştri europeni pe acest segment”, a anunţat Nelu Barbu, la finalul şedinţei de Guvern.

El a afimat că ministrul Justiţiei va stabili împreună cu reprezentanţii GRECO momentul în care va fi publicat raportul.

„Procedural, de acum încolo ministrul Justiţiei va stabili împreună cu GRECO momentul în acre va fi publicat, pentru sincronizare, să fie publciat şi în limba română şi în limba engleză în acelaşi timp. E o chestiune de zile presupun”, a conchis Nelu Barbu.

Percepţia publică privind un nivel redus al corupţie în anumite ţări ar putea fi înşelătoare, arată GRECO într-un raport publicat pe 25 iunie, care face referire şi la seria de recomandări adresate unor ţări precum România şi Polonia. În raportul său anual, GRECO analizează măsurile pe care le-au luat cele 49 de state membre împotriva corupţiei în 2018, în special în privinţa parlamentarilor, judecătorilor şi procurorilor.

În cazul României, raportul GRECO notează că a fost făcută o serie de recomandări privind reformele justiţiei.

"GRECO este de asemenea îngrijorat de obiectivele unor anumite amendamente la unele proiecte de drept penal şi la procesul legislativ iniţiat în decembrie 2017 şi la potenţialul acestora de a avea un impact negativ asupra eforturilor ţării privind anticorupţia", se arată în raport.

Instituţia anunţă că urmează să analizeze implementare recomandărilor de către România în iunie 2019.

În momentul de faţă, România se află printre ţările cu numărul cel mai mare de recomandări GRECO neimplementate sau implementate doar parţial.

Taguri:
guvern,
greco,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici