Guvernul aprobă investiţii în infrastructura electrică, rutieră şi de apă din Portul Constanţa

Guvernul a aprobat în şedinţa de vineri trei hotărâri care vizează investiţii în infrastructura electrică, rutieră şi de apă din Portul Constanţa.

202 afișări
Imaginea articolului Guvernul aprobă investiţii în infrastructura electrică, rutieră şi de apă din Portul Constanţa

Guvernul aprobă investiţii în infrastructura electrică, rutieră şi de apă din Portul Constanţa

Prima hotărâre adoptată se referă la aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii care vizează modernizarea şi extinderea infrastructurii de alimentare cu apă şi canalizare în Portul Constanţa.

În urma investiţiei se va asigura apă potabilă furnizată la parametrii tehnici impuşi pentru presiune şi debit de care are nevoie operatorul portuar, apă pentru asigurarea funcţionării echipamentelor sau instalaţiilor PSI, apă furnizată fără întreruperi.

Valoarea totală a investiţiei (inclusiv TVA) este de 165.918 mii lei.

Investiţia constă în realizarea de sisteme alimentare cu apă (20,3 km), sisteme canalizare pluvială şi menajeră (9,1 km) şi reabilitarea sistemului existent al reţelei distribuţie apă potabilă (14,4 km).
Durata de realizare a investiţiei este de 32 luni.

Finanţarea este asigurată prin Programul Transport (PT) 2021-2027 şi de la bugetul de stat.

Cea de-a doua hotărâre adoptată are în vedere aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Master planul infrastructurii rutiere şi de acces a Portului Constanţa – extinderea, modernizarea şi reabilitarea drumurilor şi pasajelor din Portul Constanţa”.

Valoarea totală a investiţiei (inclusiv TVA) este de 721.301 mii lei.

Practic, în urma investiţiei vor fi realizate drumuri noi şi reabilitate, sistem ITS pentru management de trafic, clădiri în zona de servicii, sisteme de iluminat, sisteme de preluare a apei şi extinderea teritoriului portuar. Durata de realizare a investiţiei este de 36 luni, iar finanţarea se realizează din fonduri externe nerambursabile prin Program Transport (PT) 2021-2027 şi de la bugetul de stat.

Totodată, Guvernul a adoptat şi hotărârea pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii care vizează modernizarea infrastructurii de distribuţie a energiei electrice în Portul Constanţa – etapa a II-a”.

Astfel vor fi realizate următoarele capacităţi: posturi de transformare modernizate şi noi, prize de cheu modernizate şi noi, stâlpi de iluminat stradal şi operaţional, LES 20 kV+6kV+0,4kV, sisteme fotovoltaice montate pe clădiri existente, carporturi fotovoltaice, staţii încărcare vehicule electrice.

Durata de realizare a investiţiei este de 36 luni, iar finanţarea va fi asigurată tot prin Program Transport (PT) 2021-2027 şi de la bugetul de stat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici