Guvernul cere Senatului să continue dezbaterea legii pentru privatizarea Automobile Craiova - surse

Guvernul a decis, miercuri, să ceară Senatului să continue dezbaterea proiectului de lege privind privatizarea Automobile Craiova, discuţii suspendate din luna octombrie, după ce Comisia Europeană a lansat o investigaţie pentru posibile ajutoare de stat ilegale acordate grupului american Ford.

1 afișare
Imaginea articolului Guvernul cere Senatului să continue dezbaterea legii pentru privatizarea Automobile Craiova - surse

Guvernul cere Senatului să continue dezbaterea legii pentru privatizarea Automobile Craiova - surse

"Executivul a decis să ceară Senatului să continue dezbaterea pe acest proiect de lege, deşi nu a fost primit încă un răspuns oficial din partea Comisiei Europene privind legalitatea tranzacţiei dintre stat şi grupul Ford. Proiectul de lege se află în dezbaterea comisiei de privatizare a Senatului", au declarat agenţiei MEDIAFAX surse ministeriale.

Surse guvernamentale au declarat anterior că România va primi avizul Comisiei Europene pentru preluarea Automobile Craiova de către grupul american Ford, iar după transferul de proprietate vor fi continuate discuţiile dintre autorităţile române şi CE pe tema ajutorului de stat regional pentru pregătirea angajaţilor şi dezvoltarea infrastructurii.

Comisia Europeană a lansat, în octombrie 2007, o investigaţie privind posibilele ajutoare de stat acordate Automobile Craiova în cadrul procesului de privatizare, uzina auto fiind preluată, în luna septembrie, de grupul american Ford.

Comisia a cerut României să suspende orice subvenţii ilegale până la finalizarea investigaţiei.

Executivul l-a delegat atunci pe ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, Mihai Voicu să ceară parlamentarilor să amâne dezbaterea proiectului de lege până când autorităţile române primi din partea CE un răspuns în cazul acestei privatizări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici