Guvernul Estoniei a demisionat

  • Premierul Estoniei, Kaja Kallas, a informat oficial guvernul, joi dimineaţa, cu privire la decizia sa de a demisiona.
  • Odată cu prim-ministrul, întregul guvern a demisionat.
10979 afișări
Imaginea articolului Guvernul Estoniei a demisionat

Guvernul Estoniei a demisionat

Kaja Kallas a propus convocarea unei şedinţe extraordinare a Parlamentului pentru ziua de vineri, în care să ceară un mandat pentru noua sa coaliţie guvernamentală cu Isamaa şi Partidul Social-Democrat.

„Guvernul nostru a venit să conducă ţara într-un moment foarte dificil, cu pandemia COVID-19, războiul Rusiei împotriva Ucrainei şi criza energetică. În ciuda perioadei dificile, am făcut multe lucruri bune şi măreţe pentru a face statul estonian mai puternic şi pentru a ne sprijini poporul”, a declarat Kaja Kallas.

„În timpul pandemiei, am ţinut societatea deschisă şi copiii la şcoală, am ajutat oamenii să facă faţă preţurilor ridicate la energie, am investit un miliard de euro în consolidarea capacităţilor de apărare ale Estoniei şi am realizat consolidarea apărării flancului estic al NATO şi am fost unul dintre cei mai mari susţinători ai Ucrainei. Sunt recunoscător miniştrilor, cu care am condus ţara timp de un an şi jumătate. Estonia a fost pe mâini bune”, a mai declarat Kallas.

Potrivit Constituţiei estoniene, premierul va informa, de asemenea, preşedintele şi Parlamentul cu privire la decizia sa de a demisiona. De asemenea, Kallas i-a propus preşedintelui Parlamentului să convoace o sesiune extraordinară pe 15 iulie, în cadrul căreia va face o declaraţie politică prin care va prezenta noul acord de coaliţie. Parlamentul va decide apoi dacă va acorda sau nu un mandat noii coaliţii guvernamentale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici