Guvernul îşi va asuma răspunderea pentru abrogarea Legii recursului compensatoriu, prorogarea pensionării anticipate a magistraţilor şi modificarea OUG 114/2018

Vicepremierul Raluca Turcan a anunţat că Guvernul Orban îşi va asuma săptămâna aceasta răspunderea pentru abrogarea Legii recursului compensatoriu şi pentru prorogarea pensionării anticipate a magistraţilor. Ministrul Justiţiei va merge la CEDO pentru a prezenta situaţia justiţiei din România.

3358 afișări
Imaginea articolului Guvernul îşi va asuma răspunderea pentru abrogarea Legii recursului compensatoriu, prorogarea pensionării anticipate a magistraţilor şi modificarea OUG 114/2018

Turcan anunţă că Guvernul îşi va asuma răspunderea pentru abrogarea Legii recursului compensatoriu şi pentru prorogarea pensionării anticipate a magistraţilor

„Săptămâna aceasta ne angajăm răspunderea pe recursul compensatoriu, pe prorogarea pensionării anticipate a magistraţilor, pe trecerea de la complete de doi la cele de trei judecători şi pe trecerea de la doi la patru ani în ce priveşte şcolarizarea pentru INM. Această corectare a legislaţiei pe Justiţie este necesară cât mai urgent pentru a nu bloca sistemul judiciar. În plus, este cerută şi de raportul MCV. Există un acord scris al CSM în legatură cu aceste prorogări. În ce priveşte recursul compensatoriu, motivarea este dată de creşterea ratei de recidivă a celor eliberaţi. Ştim că el reprezintă lege penală mai favorabilă, dar este important ca, pentru viitor, să prioritizăm siguranţa oamenilor. Atât cât rămâne în vigoare legea PSD a recursului compensatoriu, fiecare secundă cu această lege în vigoare ameninţă viaţa de zi cu zi a românilor”, a scris Raluca Turcan, pe Facebook.

Viceoremierul a anunţat, totodată, că ministrul Justiţiei se va deplasa la CEDO pentru a prezenta situaţia justiţiei din România.

„Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, se va deplasa la CEDO pentru a prezenta gravitatea situaţiei din România. În bugetul pe anul viitor vom prevedea bani pentru brăţări electronice, ocuparea posturilor vacante la Autoritatea Naţională a Penitenciarelor, personal de probaţiune, dar şi pentru construirea unui penitenciar. Nu mai avem timp de pierdut!”, a subliniat Turcan.

Orban îşi asumă răspunderea pe abrogarea OUG 114: Abrogăm sau modificăm cele mai multe prevederi

Ludovic Orban a anunţat, luni, că Guvernul îşi va asuma răspunderea pentru abrogarea şi modificarea unor prevederi ale Ordonanţei de Urgenţă 114/2018.Premierul a precizat că sunt vizate prevederi din domeniul Energiei şi financiar bancar, dar că nu va afecta prevederile din domeniul construcţiilor.

"Abrogarea sau modificarea celor mai multe prevederi din ordonanţa de urgenţă a Guvernului 114, fatidica Ordonanţă de Urgenţă. Din păcate vedem că la nivelul Parlamentului dezbaterile care se poartă în jurul Ordonanţei 114 nu se duc în direcţia pe care ne-o dorim. Aici repet, aşa pe scurt că obiectivul nostru este acela de a anula prevederile legate de domeniul energiei, taxarea în domeniul energiei. De asemenea, plafonarea preţului la care vând furnizorii energia electrică şi gazul natural către consumatorii casnici", a anunţat premeirul Ludovic Orban, luni, după şedinţa BEX.

Premierul a mai precizat abrogarea supraimpozitării şi a suprataxării în domeniile bancare şi din domeniul comunicaţiilor, precum şi abrogarea Fondului de Investiţii.

"De asemenea, prevederile legate de supraimpozitarea sectorului financiar bancar. De asemenea, obiectivul nostru îl reprezintă abrogarea suprataxării în domeniul comunicaţiior, abrogarea prevederilor profund nocive legate de funcţionarea pilonului 2 de pensii. Abrogarea prevederilor legate de fondul de «fantomaticul Fond de Dezvoltare şi Investiţii», care a inventat existenţa unor bani care sunt doar pe hârtie şi care nu existpă în buget, pentru a da o formă de mită către primari PSD a căror implicare în campania pentru prezindeţiale a fost urmărită de fostul Guvern Dăncilă, a mai spus Orban.

Premierul a mai declarat că modificările aduse Ordonanţei nu vor afecta prevederile legate de sectorul de construcţii.

"Din păcate a abroga aceste prevederi ar duce la distrugerea sectorului de construcţii pentu că toate companiile din domeniu au schimbat practiccontractele de muncă în baza prevederilor din OUG 114", a conchis Orban.

De asemenea, după şedinţa BEx a PNL, premierul Ludovic Orban a anunţat că Guvernul îşi va asuma răspunderea pentru abrogarea Legii recursului compensatoriu şi pentru prorogarea termenului de intrare în vigoare a pensionării anticipate a magistraţilor.

Virgil Popescu anunţa la începutul lunii noiembrie, înainte să fie desemnat ministru al Economiei, că prima sa acţiune va fi abrogarea OUG 114/2018.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici