Guvernul Orban ar putea adopta, în şedinţa de vineri, o nouă rectificare bugetară

Executivul ar putea aproba, în şedinţa de vineri, o nouă rectificarea bugetară, de data aceasta pentru alocarea sumelor care să asigure cheltuielile de funcţionare pentru autorităţile locale, au declarat surse guvernamentale, pentru MEDIAFAX.

667 afișări
Imaginea articolului Guvernul Orban ar putea adopta, în şedinţa de vineri, o nouă rectificare bugetară

Guvernul Orban ar putea adopta, în şedinţa de vineri, o nouă rectificare bugetară

Pe ordinea de zi a reuniunii de vineri a Executivului, care începe la ora 8.00, se află un proiect de hotărâre prin care vor fi alocate fonduri din bugetul asigurărilor pentru şomaj pe anul în curs pentru plata venitului lunar de completare de care beneficiază persoanele disponibilizate de la Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului S.A.

„Se aprobă alocarea sumei de 34 mii lei din bugetul asigurărilor pentru şomaj pe anul 2019 pentru plata venitului lunar de completare prevăzut la art. 1 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 69/2019 pentru aplicarea unor măsuri de protecţie socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate în baza planurilor de disponibilizare din cadrul operatorilor economici pentru care s-a aprobat acordarea ajutoarelor de stat pentru facilitarea închiderii minelor de cărbune necompetitive în perioada 2019-2024, de care beneficiază persoanele disponibilizate de la Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului S.A., în condiţiile planului de disponibilizare, aprobat potrivit legii”, arată proiectul de act normativ.

Potrivit planului de disponibilizare au fost afectate 305 persoane, arată nota de fundamentare a proiectului de hotărâre privind Mina din Valea Jiului.

Guvernul mai are spre aprobate un proiect de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi tramvaie.

„Asigurătorii RCA îşi asumă răspunderea pentru toate contractele RCA, inclusiv pentru cele alocate de către BAAR conform art. 19 alin. (3), precum şi pentru erorile sau omisiunile apărute la emiterea contractelor RCA fie direct, fie prin intermediarii de asigurări sau de asigurări auxiliare, definiţi conform Legii nr. 236/2018 privind distribuţia de asigurări”, arată actul normativ afişat pe site-ul Guvernului.

De asemenea, o prevedere este abrogată, cea care preciza că „asiguratul are obligaţia de a informa asigurătorul RCA despre încheierea altor contracte RCA cu alţi asigurători RCA şi poate opta pentru menţinerea în vigoare a unei singure poliţe”.

Proiectul de act normativ prevede şi modificări privind calcularea tarifului de primă de către asiguratorii RCA.

„În calculul tarifului de primă, asigurătorii RCA pot folosi criterii de risc, indici de încărcare, coeficienţi de corecţie ori alte instrumente de ajustare a tarifelor de primă, cu respectarea principiilor actuariale general acceptate”.

În forma în vigoare a legii se arată că: „În calculul tarifului de primă, asigurătorii RCA pot folosi criterii de risc, indici de încărcare, coeficienţi de majorare şi/sau corecţie ori alte instrumente de ajustare a tarifelor stabilite prin reglementari ale ASF”.

Executivul mai are spre aprobare un proiect de ordonanţă de urgenţă privind prorogarea termenului prevăzut de art. III din Legea nr.352/2015 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.26/2011 privind înfiinţarea Inspectoratului de Stat pentru Control în Transportul Rutier.

Alt proiect de hotărâre înscris pe ordinea de zi este cel care stabileşte contingentul de lucrători străini nou admişi pe piaţa forţei de muncă în anul 2020.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici