Guvernul pregăteşte terenul pentru anticipate. Orban: Trebuie reglementată situaţia | VIDEO

Premierul Ludovic Orban a declarat, marţi, că proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru organizarea alegerilor anticipate va reglementa situaţia în care se ajunge la alegeri palamentare anticipate, deoarece în România nu există o astfel de reglementare precisă.

3455 afișări
Imaginea articolului Guvernul pregăteşte terenul pentru anticipate. Orban: Trebuie reglementată situaţia | VIDEO

Sursa FOTO: Profimedia

„Există un astfel de proiect, împreună cu Autoritatea Electorală Permanentă, a există această discuţie şi a rezultat necesitatea reglementării situaţiei în care se ajunge la alegeri anticipate, alegeri parlamentare anticipate. La ora actuală, în legislaţia din România, nu există o reglementare precisă privitoare la anticipate, să ştie clar că există prevederi constituţionale care stabilesc termenul maxim de organizare a alegerilor anticipate, din momentul dizolvării Parlamentului este de 90 de zile (60 de zile-n.r), că atare este necesară o adaptare a legislaţiei pentru a avea prevederi concrete, în cazul alegerilor anticipate”, a spus Ludovic Orban, la un eveniment organizat la ASE.

Totodată, premierul a subliniat că Guvenrul nu poate da OUG pentru alegerea primarilor în două tururi, deoarece instituţia şi-a asumat deja răspunderea pentru această prevedere.

Potrivit surselor MEDIAFAX, Guvernul ar putea adopta o ordonanţă de urgenţă pentru organizarea alegerilor anticipate. Executivul ar lua această decizie, deoarece în cazul demiterii prin moţiune de cenzură, nu ar mai putea emite OUG pe această temă, fiind un Guvern interimar.

Astfel, ordonanţa de urgenţă stabileşte componenţa Birourilor Electorale Permanente, circumscripţiile electorale, dar şi alte aspecte organizatorice.

PSD vrea ca votul pe moţiunea de cenzură să aibă loc miercuri, ora 12:00. Calendarul va fi stabilit într-o şedinţă a Birourilor Permanente Reunite, care va avea loc după şedinţa de Guvern.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici