Guvernul: Procesul electoral continuă în mod normal

Procesul electoral pentru desfăşurarea scrutinului din 30 noiembrie continuă în mod normal după ce Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea PRM de suspendare a efectelor HG privind delimitarea colegiilor uninominale, formulată de Lucian Bolcaş în baza Legii contenciosului administrativ.

16 afișări
Imaginea articolului Guvernul: Procesul electoral continuă în mod normal

Guvernul: Procesul electoral continuă în mod normal (Imagine: Mediafax Foto)

"În acest moment, ca şi acum câteva săptămâni, când Guvernul, de asemenea, a obţinut în instanţă respingerea cererii de suspendare, procesul electoral continuă aşa cum este el reglementat de actele normative în vigoare. Nu există absolut niciun motiv şi fiind a doua oară când o instanţă consideră că nu există motive cu privire la suspendarea HG, procesul electoral pentru alegerile din 30 noiembrie continuă normal şi nu există niciun motiv să credem că vor exista sincope pe acest parcurs electoral", a declarat marţi, la Palatul Victoria, ministrul delegat cu Parlamentul, Mihai Voicu.

Voicu a calificat deciziile instanţei absolut normale, inculsiv cu privire la sesizarea Curţii Constituţionale referitoare la unele texte ale unor Ordonanţe de Urgenţă emise de Guvern.

"Noi avem credinţa că aceste texte sunt constituţionale, dar instanţa nu putea să facă altceva decât să trimită aceste texte Curţii Constituţionale", a spus Voicu.

Curtea de Apel Bucureşti a admis, marţi, cererea PRM de sesizare a Curţii Constituţionale, pentru a verifica legalitatea unor texte de lege din Ordonanţele de Guvern 66 şi 97 din 2008, procesul privind solicitarea partidului de anulare a HG privind delimitarea colegiilor uninominale fiind suspendat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici