Guvernul României a analizat ordonanţa de urgenţă cu privire la reluarea acordării de vouchere. Ce s-a stabilit

Guvernul României a analizat miercuri, în primă lectură, Ordonanţa de Urgenţă care prevede acordarea voucherelor de vacanţă pentru angajaţii din sectorul bugetar, în cuantum de 1.450 lei, până la data de 31 decembrie 2026.

6551 afișări
Imaginea articolului Guvernul României a analizat ordonanţa de urgenţă cu privire la reluarea acordării de vouchere. Ce s-a stabilit

Sursa foto: Mediafaxfoto

„Un deziderat al acestui Guvern este reluarea acordării voucherelor de vacanţă şi astăzi, prin dezbaterea proiectului, facem un pas important pentru a-l duce la îndeplinire. Măsura s-a dovedit a fi benefică pe durata implementării ei atât pentru salariaţi, cărora li s-a oferit o nouă ocazie să îşi redescopere ţara în vacanţele lor, dar mai ales pentru operatorii din turism. Mai exact, voucherele de vacanţă au determinat aproximativ un milion de români să consume produse locale, călătorind aici, acasă. În această manieră au fost atenuate, într-o mare măsură, efectele negative ale pandemiei COVID-19, iar pentru continuitate consider oportună promovarea actului normativ în cel mai scurt timp cu putinţă”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului şi turismului.

În actualul context epidemiologic, este necesară şi prelungirea valabilităţii voucherelor de vacanţă emise în perioada ianuarie 2019 - decembrie 2020, indiferent de suport, până la data de 31 decembrie 2022. Acest lucru este prevăzut în proiectul de act normativ, fiind subliniat că o parte dintre vacanţele achiziţionate de români în perioada pandemică, prin această metodă de plată, nu au putut fi derulate corespunzător de către agenţiile de turism, conform clauzelor contractuale, sau nu au putut fi prestate de către furnizorii de servicii, impunându-se despăgubirea acestora.

Pe perioada 2022 – 2026, voucherele de vacanţă urmează să fie emise doar pe suport electronic.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici