Guvernul se mută la Iaşi, la 10 martie

Guvernul se va reuni în şedinţă, la 10 martie, pentru prima dată în acest mandat, în afara Bucureştiului, la Iaşi, unde vor fi discutate acte de pe agenda Executivului, dar şi probleme locale, astfel de reuniuni urmând să mai fie organizate la Cluj, Timişoara, Constanţa, a anunţat premierul Emil Boc

49 afișări
Imaginea articolului Guvernul se mută la Iaşi, la 10 martie

Guvernul se mută la Iaşi, la 10 martie (Imagine din arhivă; Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Deja am luat decizia ca, în 10 martie, să avem prima şedinţă de guvern în teritoriu, la Iaşi. Cu alte cuvinte, Guvernul îşi va desfăşura pentru prima dată în acest mandat o şedinţă în afara Bucureştiului, la Iaşi, în capitala Moldovei, unde dincolo de discutarea problemelor obişnuite ale agendei Guvernului, vom lua în analiză şi problemele specifice Iaşului şi Moldovei, ţinând cont de cele existente acolo şi de întâlnirea pe care o vom avea la nivelul prefecturii cu autorităţile locale şi cu ceilalţi factori responsabili din Moldova. Această practică se va generaliza, pe urmă vom organiza şedinţe de guvern şi la Cluj, şi la Timişoara şi la Constanţa, precum şi în alte localităţi ale ţării", a declarat premierul Emil Boc, într-un interviu acordat, duminică, agenţiei MEDIAFAX.

El a arătat că, dincolo de şedinţa de guvern propriu-zisă, unde vor fi prezenţi toţi miniştrii cabinetului, vor fi organizate întâlniri şi cu alte structuri, cu administraţia locală şi judeţeană, astfel încât problemele presante, urgente, să poată fi rezolvate chiar în teritoriu.

Iniţiativa organizării unei şedinţe de guvern în teritoriu a mai fost lansată, o singură dată, doar în mandatul Guvernului PSD, când miniştrii s-au reunit în şedinţă la Piteşti, în mai 2002.

Interviul cu premierul Emil Boc clarifică şi problemele privind relaţiile cu UDMR şi discuţiile referitoare la regiunile de dezvoltare, descentralizarea, referendumul privind Parlamentul unicameral, alianţe pe plan local între PNL şi PDL, Agenţia Naţională de Integritate, proiecţii privind criza economică, perspectivele salariale în sectorul bugetar, dar şi detalii legate de economiile sale personale.

Interviul este înregistrat audio şi video şi va fi difuzat integral luni de agenţia MEDIAFAX.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici