Guvernul Ungureanu vrea să aloce peste 33 milioane lei pentru construcţia şi repararea bisericilor

Guvernul demis vrea să aloce peste 33,6 milioane lei, din Fondul de rezervă bugetară, pentru construcţia şi repararea lăcaşelor de cult, cu argumentul că acestea au fost afectate de zăpezile din ultima iarnă, proiectul de hotărâre privind alocarea banilor fiind inclus pe agenda şedinţei de miercuri.

625 afișări
Imaginea articolului Guvernul Ungureanu vrea să aloce peste 33 milioane lei pentru construcţia şi repararea bisericilor

Guvernul Ungureanu vrea să aloce peste 33 milioane lei pentru construcţia şi repararea bisericilor (Imagine: Thomas Dan/Arhiva Mediafax Foto)

Alocarea banilor este justificată în proiectul de hotărâre, conform informaţiilor obţinute de MEDIAFAX, prin faptul că există numeroase solicitări din partea cultelor religioase pentru alocarea unui sprijin financiar destinat realizării unor lucrări de construcţii, reparaţii şi restaurări ale lăcaşelor de cult afectate de zăpezile căzute în ultima iarnă, care nu au fost avute în vedere la elaborarea bugetului de stat pe anul 2012, iar caracterul de urgenţă este determinat de necesitatea de a preveni "erodarea a ceea ce s-a construit până în prezent".

Guvernul a analizat şi impactul social al acestor alocări de fonduri, ajungând la concluzia că acei "credincioşi din zonele în care vor fi alocate fondurile vor beneficia de lăcaşe de cult noi, iar bisericile afectate de trecerea timpului şi de vitregiile naturii vor putea fi reparate".

Banii vor fi alocaţi prin suplimentarea bugetului Secretariatului General al Guvernului, pentru Secretariatul de Stat pentru Culte.

Surse politice au declarat anterior agenţiei MEDIAFAX că agenda şedinţei de miercuri a Guvernului demis conţine un proiect de hotărâre prin care primăriilor li se acordă fonduri din sume defalcate din TVA pentru finanţarea Programului de dezvoltare a infrastructurii şi a unor baze sportive în mediul rural, act normativ amânat de la o şedinţă din aprilie, precum şi suplimentări de bugete, din Fondul de rezervă, la Ministerul Educaţiei, Secretariatul de Stat pentru Culte, Ministerul Culturii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici