Guvernul va aloca 45 de milioane lei pentru realizarea unei platforme de gestionare a dosarelor tuturor persoanelor cu dizabilităţi

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, că Guvernul va aproba alocarea a peste 45 milioane de lei pentru implementarea Sistemul Naţional de Management privind dizabilitatea, în vederea realizării unei platforme care să gestioneze dosarele tuturor persoanelor cu dizabilităţi.

355 afișări
Imaginea articolului Guvernul va aloca 45 de milioane lei pentru realizarea unei platforme de gestionare a dosarelor tuturor persoanelor cu dizabilităţi

Guvernul va aloca 45 de milioane lei pentru Sistemul Naţional de Management privind dizabilitatea

”Un alt proiect important dezvoltat din fonduri europene pentru care aprobăm astăzi (miercuri-nr.) cheltuielile necesare în valoare totală de peste 45 milioane de lei se referă la implementarea sistemului naţional de management privind dizabilitatea. Astfel, va fi realizată o platformă naţională care să gestioneze dosarelor tuturor persoanelor adulte şi ale copiilor cu dizabilităţi sau ale celor care sunt la prima evaluare privind obţinerea certificatului de încadrare. Prin intermediul acestui sistem, cetăşenii vor putea transmite solicitări către instituţiile cu atribuţii în domeniu, online, fără a mai fi necesară prezenţa fizică la sediul acestora”, a declarat Viorica Dăncilă,miercuri, la începutul şedinţei de Guvern.

Şeful Executivului a adăugat că „prin intermediul acestui sistem, cetăţenii vor putea transmite solicitări către instituţiile cu atribuţii în domeniu, on-line, fără a mai fi necesară prezenţa fizică la sediul acestora”.

„De asemenea, va fi creată o evidenţă clară a situaţiei persoanelor adulte cu dizabilităţi, a centrelor rezidenţiale şi nerezidenţiale, precum şi a asistenţilor personali şi a însoţitorilor persoanelor cu dizabilităţi. Totodată, insituţiile cu atribuţii în domeniu vor avea acces mult mai rapid la informaţiile de la nivelul Direcţiilor Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, pentru creşterea calităţii actului de protecţie socială”, a completat Viorica Dăncilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici