Hannes Swoboda vine luni în România, având programată o vizită la Măgurele şi declaraţii de presă

Liderul grupului S&D din PE, Hannes Swoboda, se va afla luni în România, el având programate o vizită pe platforma "laserului de la Măgurele", participarea la o dezbatere pe tema solidarităţii sociale, precum şi conferinţe de presă.

201 afișări
Imaginea articolului Hannes Swoboda vine luni în România, având programată o vizită la Măgurele şi declaraţii de presă

Hannes Swoboda (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

Conform unui comunicat al Ministerului Educaţiei, cu prilejul vizitei oficiale în România, Hannes Swoboda va vizita Institutul Naţional de Fizică şi Inginerie Nucleară "Horia Hulubei" (IFIN-HH) şi platforma de cercetare Măgurele, unde se derulează proiectul paneuropean de cercetare în domeniul laserilor, Extreme Light Infrastructure - Nuclear Physics (ELI-NP).

Preşedintele Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor si Democraţilor din Parlamentul European va susţine de asemenea o conferinţă de presă la sediul IFIN-HH, la aceasta urmând să participe şi europarlamentarul PSD Corina Creţu, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, ministrul delegat pentru Cercetare, Mihnea Costoiu, precum şi Nicolae Victor Zamfir, director general IFIN-HH şi director al proiectului ELI-NP.

Agenda demnitarului european include şi o vizită la Universitatea Politehnica din Bucureşti, unde va vizita platforma de cercetare a micro şi nanomaterialelor din UPB şi se va întâlni cu preşedintele Senatului universităţii şi preşedintele Comisiei de învăţământ din Senat, Ecaterina Andronescu, rectorul UPB, George Darie, secretarul de stat pentru Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Tudor Prisecaru, şi secretarul de stat pentru învăţământ superior, Gigel Paraschiv.

De asemenea, conform unui comunicat transmis de PSD, luni va avea loc şi o dezbatere din seria Relaunching Europe (Relansarea Europei) intitulată "Solidaritate socială şi oportunităţi pentru o Românie inclusivă", organizată la iniţiativa Grupului Alianţei Progresiste S&D din Parlamentul European. Potrivit sursei citate, Hannes Swoboda urmează să susţină şi o conferinţă de presă, în cursul după-amiezii, la Muzeul Naţional de Artă Contemporană, unde are loc această dezbatere.

La dezbaterea care va fi deschisă, la ora 17.00, de către Hannes Swoboda, participă de asemenea ministrul de Externe, Titus Corlăţean, europarlamentarul PSD Corina Creţu, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, senatorul Damian Drăghici, ministrul Mediului, Rovana Plumb, europarlamentarul Cătălin Ivan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici