Hans Werner Lauk, ambasador agreat al Germaniei, a prezentat la MAE copiile scrisorilor de acreditare

Ambasadorul agreat al Germaniei la Bucureşti, Hans Werner Lauk, a prezentat, miercuri, copiile scrisorilor de acreditare secretarului de stat în MAE George Ciamba.

307 afișări
Imaginea articolului Hans Werner Lauk, ambasador agreat al Germaniei, a prezentat la MAE copiile scrisorilor de acreditare

Hans Werner Lauk (Imagine: Mediafax Foto-AFP)

"Secretarul de stat George Ciamba i-a urat succes în îndeplinirea mandatului său în România, exprimând convingerea că relaţiile bilaterale româno-germane vor continua să se dezvolte într-un ritm susţinut, ca şi până în prezent. În acest context, a subliniat că Germania şi-a consolidat poziţia ca unul dintre principalii parteneri ai României, atât din punct de vedere politic, prin cooperarea la nivelul Uniunii Europene şi în plan internaţional, cât şi în domeniul economic. Dezvoltarea cooperării comerciale şi economice reprezintă o prioritate, Germania fiind primul partener comercial al României şi al treilea investitor", se arată într-un comunicat al MAE.

De asemenea, el "a subliniat satisfacţia părţii române pentru rezultatele convorbirilor recente ale premierului României cu cancelarul Angela Merkel, la Berlin, şi pentru interesul manifestat de firmele germane pentru piaţa românească", iar "în context, a arătat că Guvernul României urmăreşte constant să asigure un climat cât mai favorabil pentru investitorii străini".

Potrivit sursei citate, cei doi au apreciat rolul important ce revine minorităţii germane din România, ca punte de legătură între cele două ţări şi factor pozitiv în dezvoltarea relaţiilor bilaterale.

George Ciamba i-a prezentat ambasadorului german priorităţile de politică europeană şi externă ale României, accentuând interesul pentru cooperarea în vederea apropierii de UE a statelor din Vecinătatea Estică şi oferirii unei perspective europene Republicii Moldova, se mai arată în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici