Harris:Trebuie să fie un acord între preşedinte, Guvern, justiţie şi Parlament în privinţa numirilor

Ambasadorul britanic, Martin Harris, a declarat, marţi, întrebat de numirile făcute în Poliţie sau justiţie la cererea liderilor din teritoriu anchetaţi pentru corupţie, că trebuie să existe un acord între preşedinte, Guvern, justiţie şi Parlament în ceea ce priveşte aceste numiri.

207 afișări
Imaginea articolului Harris:Trebuie să fie un acord între preşedinte, Guvern, justiţie şi Parlament în privinţa numirilor

Ambasadorul britanic, Martin Harris (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Întrebat ce părere are despre faptul că unele numiri în poliţie sau în justiţie se fac la solicitarea liderilor din teritoriu anchetaţi pentru corupţie, ambasadorul Martin Harris a declarat că este nevoie de "o abordare coerentă" care depinde de "un acord între instituţii".

"Eu cred că în ceea ce priveşte numirea oamenilor un acord între instituţii este important. Nu pot să comentez despre un caz concret, eu pot să fac un comentariu în mod general: România a realizat mult când a existat o abordare comună între preşedinte, Guvern, justiţie şi Parlament", a spus Harris, care a participat la o conferinţă regională anticorupţie.

Ambasadorul britanic a mai spus că misiunea diplomatică a sprijinit acest proces "cu asistenţă tehnică, idei şi cu experţi".

Referitor la prevederile din lege privind incompatibilitatea şi conflictul de interese, Martin Harris a precizat este important ca şi "oamenii din Parlament" să aibă "o abordare coerentă cu justiţia, cu puterea executivă, pentru a lupta împreună cu corupţia".

În ceea ce priveşte conferinţa organizată la Bucureşti, Martin Harris a subliniat că România are "o experienţă foarte bogată, importantă şi relevantă pentru partenerii din regiune" în lupta împotriva corupţiei. Totodată, diplomatul a spus că "securitatea este făcută nu numai de generali, dar şi de judecători, pentru a stabili litera legii în societate".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici