Henri Paul: Priorităţile preşedinţiei franceze a UE coincid cu cele ale României

Ambasadorul Franţei la Bucureşti, Henri Paul, a subliniat, într-un discurs rostit cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei, legătura puternică dintre Paris şi Bucureşti, apreciind că priorităţile preşedinţiei franceze a UE coincid cu cele ale României.

17 afișări
Imaginea articolului Henri Paul: Priorităţile preşedinţiei franceze a UE coincid cu cele ale României

Henri Paul: Priorităţile preşedinţiei franceze a UE coincid cu cele ale României (Imagine: Mediafax Foto)

Ziua Naţională a Franţei a fost sărbătorită, luni, la ambasada Franţei din Bucureşti, în prezenţa a numeroase personalităţi printre care premierul Călin Popescu Tăriceanu, ministrul Agriculturii, Dacian Cioloş, al Justiţiei, Cătălin Predoiu, ministrul de Interne, Cristian David, ministrul Culturii, Adrian Iorgulescu.

Au fost de asemenea prezenţi şeful Reprezentanţei CE la Bucureşti, Nicolae Idu, care a discutat minute în şir cu ministrul Justiţiei, europarlamentarii Daniel Dăianu şi Titus Corlăţean, liderii PSD Ion Iliescu şi Adrian Năstase, prinţul Paul şi soţia sa, Mariana Nicolesco, numeroşi ambasadori şi oameni de afaceri.

Ambasadorul Franţei la Bucureşti, Henri Paul, a subliniat, în discursul rostit cu această ocazie, legăturile strânse dintre România şi Franţa, legături "ilustrate" în opinia sa inclusiv de prezenţa premierului Călin Popescu Tăriceanu la eveniment.

Ambasadorul s-a referit, în discursul său, şi la "fraternitatea de arme a armatelor franceze şi române" regăsită atât în trecut dar şi în prezent, în Afganistan şi Kosovo.

"Permiteţi-mi, domnule prim-ministru, să subliniez efortul şi sacrificiile ţării dumneavoastră, pentru asigurarea securităţii în Europa, şi sper că, în viitor, vom putea să lucrăm împreună aşa cum ne invită şi parteneriatul nostru strategic, în vederea construcţiei, în deplină complementaritate cu apartenenţa noastră comună la NATO, a Europei Apărării", a spus ambasadorul.

El a menţionat şi votul negativ dat Tratatului de la Lisabona la referendumul din Irlanda, apreciind că acest vot va complica sarcina preşedinţiei franceze a Consiliului UE.

"Acest vot ne obligă la mai multă pedagogie, la mai multă concertare, la o mai mare deschidere pentru a face ca Europa să fie înţeleasă, pentru a vorbi despre Europa popoarelor din Europa", a spus Henri Paul.

El a reiterat priorităţile preşedinţiei franceze a UE, apreciind că acestea "coincid în mare parte cu cele ale României".

"Trăiască România, trăiască Franţa, trăiască Europa!", a spus ambasadorul în finalul discursului său, îndelung aplaudat de către cei prezenţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici