Herman van Rompuy: Iniţiativele pentru controlul frontierelor vor creşte încrederea în aderarea la Shengen

Preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a apreciat faptul că Romania a luat unele iniţiative privind controlul frontierelor şi cooperarea poliţienească menite să crească încrederea cu privire la luarea, în luna septembrie, a deciziei privind aderarea la Spaţiul Schengen.

513 afișări
Imaginea articolului Herman van Rompuy: Iniţiativele pentru controlul frontierelor vor creşte încrederea în aderarea la Shengen

Herman van Rompuy (Imagine: Bogdan Stamatin/Arhiva Mediafax Foto)

"Salut faptul că ţara dumneavoastră ia iniţiative pentru creşterea încrederii între timp. De exemplu, în domeniul controlului frontierelor şi cooperării poliţiei. Acest lucru va asigura faptul că România va deveni un punct de intrare sigur în zona Schengen", a spus Van Rompuy, în declaraţia de presă de la Palatul Cotroceni după întrevederea cu preşedintele Traian Băsescu.

De asemenea, el a amintit că la ultimul Consiliu European de la începutul lunii martie a îndemnat pentru luarea unei decizii privind aderarea României şi Bulgariei în septembrie, având în vedere că toţi liderii europeni au subliniat de mai multe ori la reuniunile de la Bruxelles că toate condiţiile legale de aderare au fost întrunite.

La rândul său, preşedintele Băsescu i-a mulţumit lui Van Rompuy pentru sprijinul pe care l-a dat în fixarea lunii septembrie 2012 ca dată în care să se ia o decizie cu privire la data intrării României în Schengen.

Declaraţiile lui Herman van Rompuy:

  • Toţi liderii europeni au subliniat că toate condiţiile legale de aderare a României la Schengen au fost îndeplinite. Salut faptul că ţara ia iniţiative pentru creşterea încrederii.

  • Nu trebuie să uităm că unele părţi ale Uniunii merg destul de bine, chiar dacă trecem printr-o uşoară recesiune. Problema şomajului în rândul tinerilor este o prioritate.

  • Vreau să încurajez noul Guvern şi premierul în continuarea efortului său. Valorificarea fondurilor UE este de o importanţă crucială. Banca Europeană de Investiţii se va implica în ajutorarea României.

  • Cu cinci ani în urmă s-a semnat tratatul de aderare la UE, dar nu ne putem imagina Uniunea fără România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici