Holban cere deputaţilor să analizeze ”dumnezeieşte” situaţia sa, ”aşa cum ne învaţă domnul Hristos”

Deputatul UNPR Titi Holban a susţinut, miercuri, în plenul Camerei, în timpul dezbaterii cererii privind încuviinţarea arestării sale preventive, că este nevinovat, că nu reprezintă un pericol public şi că de votul deputaţilor depind cariera şi soarta lui ca om.

284 afișări
Imaginea articolului Holban cere deputaţilor să analizeze ”dumnezeieşte” situaţia sa, ”aşa cum ne învaţă domnul Hristos”

Titi Holban (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

El le-a cerut deputaţilor să analizeze situaţia "omeneşte" sau chiar "dumnezeieşte", arătând că oricare dintre deputaţi poate fi în această situaţie.

"Aveţi încredere că sunt nevinovat, timpul va dovedi că tot ce am spus eu este adevărat, oricare dintre dumneavoastră poate fi în această situaţie. De votul dumneavoastră depind cariera şi soarta mea ca om. Dragi colegi, vă rog din suflet să analizaţi această situaţie omeneşte sau chiar dumnezeieşte, aşa cum ne învaţă domnul Hristos, când ne spune «atunci când îţi judeci aproapele pune-te în locul lui şi judecă cum tu ai fi în aceeaşi situaţie»", a afirmat Holban.

Holban le-a spus deputaţilor că el este un om "integru, cinstit”, care a muncit alături de familia sa şi care nu a încălcat niciodată dispoziţiile legale.

"Prin prisma funcţiei pe care o deţin mi-am îndeplinit în mod corect şi onest datoriile ce-mi revin şi nu am atras niciodată atenţia asupra unor fapte, niciodată nu am luat sau dat vreo sumă de bani pentru a interveni pe lângă un coleg sau funcţionar din instituţiile publice. Cum toţi mă cunoaşteţi, aşa cum am şi onoarea de a vă cunoaşte. Nici eu şi nici dumneavoastră nu cred că reprezentanţi vreun pericol public pentru ordinea şi liniştea publică", şi-a citit Holban mesajul, poticnindu-se de câteva ori.

El a arătat că este la dispoziţia organelor abilitate şi nu crede că ridicarea imunităţii şi arestarea preventivă sunt mijloace de aflare a adevărului.

"Solicitarea încuvinţării arestării preventive aderesată către dumneavoastră nu reprezintă un element concret care să ducă la ideea că m-aş fi implicat în vreun fel în derularea cercetărilor. Sunt la dispoziţia organelor abilitate şi voi colabora prin toate mijloacele legale în aflarea adevărului. Nu cred însă că ridicarea imunităţii şi arestarea preventivă sunt mijloace de aflare a adevărului", a spus Titi Holban.

El a spus că, prin funcţia publică prin care o îndeplinesc, deputaţii "sunt mereu expuşi " la "astfel de situaţii nedorite".

"Prin funcţia publică pe care o îndeplinim, suntem mereu expuşi la astfel de situaţii nedorite, orice persoană de rea credinţă poate vehicula numele nostru în diverse cercuri sau în faţa unor apropiaţi care au probleme cu legea, fără ca noi să avem cunoştinţă şi fără să facem astfel de demersuri", a mai spus Titi Holban.

Comisia juridică a Camerei a respins luni cererea DNA de încuviinţare a arestării preventive a deputatului UNPR Titi Holban, fiind înregistrate 10 voturi "pentru", 9 "împotrivă" şi 2 abţineri.

DNA cere aviz de la Camera Deputaţilor pentru încuviinţarea arestării preventive a lui Titi Holban, suspectat de trafic de influenţă pentru că ar fi luat 10.000 euro pentru ca o firmă să nu fie sancţionată, după un control al Direcţiei Antifraudă.

Titi Holban este al patrulea deputat pentru care organele abilitate cer, în acest an, încuviinţarea arestării preventive, după Florin Popescu, Daniel Chiţoiu, Vlad Cosma. În toate celelalte cazuri plenul Camerei a respins solicitările DNA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici