Hrebenciuc confirmă că nu mai candidează la funcţia de lider al grupului deputaţilor PSD

Liderul grupului deputaţilor PSD, Viorel Hrebenciuc, a declarat, joi, că în septembrie nu va mai candida la această funcţie, menţionând că a avut o astfel de intenţie încă din sesiunea trecută, dar, pentru că atunci a apărut un contracandidat, nu a dorit să se interpreteze că ar fugi de competiţie.

22 afișări
Imaginea articolului Hrebenciuc confirmă că nu mai candidează la funcţia de lider al grupului deputaţilor PSD

Hrebenciuc confirmă că nu mai candidează la funcţia de lider al grupului deputaţilor PSD (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Hrebenciuc a precizat că va rămâne vicelider al grupului şi că la şedinţele BPN al PSD va particpa doar în calitate de invitat.

"Acum pot să vă devoalez. Încă din iarnă nu aveam de gând să mai candidez pentru funcţia de lider de grup şi mare parte din colegii mei ştiu acest lucru, dar, atunci, la vremea respectivă, a apărut un contracandidat. Dacă atunci aş fi anunţat că nu mai vreau să mai candidez, toată lumea ar fi interpretat că fug de competeţie. Nu am fugit de competiţie", a spus Hrebenciuc, la Piteşti, înaintea şedinţei CExN.

El a arătat că, de data aceasta, a anunţat din timp că nu va mai candida "ca să nu apară un eventual contracandidat" şi, astfel, să fie obligat să candideze din nou.

Hrebenciuc a spus că deţine această funcţie din anul 2000 şi că, într-un fel sau altul, funcţia de lider de grup este o invenţie a sa.

El a precizat că din septembrie se va ocupa mai mult de Comisia de Afaceri Europene a Parlamentului, pe care o prezidează.

"Cred că o să rămân vicelider de grup, ca să pot participa la acţiunile importante ale gurupului. La BPN nu voi participa decât dacă voi fi invitat. Eu sunt parte a conducerii partidului în sine, nu am nevoie să particip la şedinţe formale", a spus Hrebenciuc.

El a arătat că funcţia de lider de grup poate fi ocupată de Mircea Duşa, Valeriu Zgonea sau Aura Vasile.

Hrebenciuc a infirmat speculaţiile potrivit cărora ar fi negociat cu Ponta să rămână lider la Bacău şi să cedeze şefia grupului de la Cameră.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri, la Antena 3, că deputatul PSD Viorel Hrebenciuc l-a anunţat că nu mai vrea să fie lider de grup la Cameră din luna septembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici