Hrebenciuc: Isărescu premier nu este o soluţie fezabilă, locul lui este la BNR

Coordonatorul campaniei prezidenţiale a PSD, Viorel Hrebenciuc, a apreciat, vineri, că numirea lui Mugur Isărescu ca premier nu ar fi o soluţie fezabilă, întrucât locul acestuia este la Banca Centrală.

17 afișări
Imaginea articolului Hrebenciuc: Isărescu premier nu este o soluţie fezabilă, locul lui este la BNR

Hrebenciuc: Isărescu premier nu este o soluţie fezabilă, locul lui este la BNR (Imagine: Mediafax Foto)

Întrebat dacă Mugur Isărescu ar fi o soluţie pentru funcţia de prim-ministru, Hrebenciuc a răspuns: "Nu este fezabilă, pentru că el este un independent, un profesionist foarte bun, dar trebuie susţinut politic în toate demersurile în care le face domnia sa. Or locul lui este acolo la BNR".

Întrebat dacă PSD ar putea să îl susţină pe Isărescu, în eventualitatea în care ar fi nominalizat ca premier, liderul deputaţilor PSD a menţionat că social-democraţii nu au luat în discuţie un astfel de scenariu şi că nu este momentul pentru aşa ceva.

Hrebenciuc a mai spus, referindu-se la negocierile PDL-UDMR pentru formarea unei majorităţi parlamentare, că Uniunea are o problemă întrucât Traian Băsescu este susţinut de PCM, cu care concurează pentru electorat.

El a mai apreciat că, în condiţii de criză, ar fi nevoie de un guvern "extrem de solid", susţinut de o "majoritate extrem de solidă".

Pe de altă parte, Hrebenciuc a afirmat, răspunzând unei întrebări, că, în condiţiile în care PSD şi PNL îşi vor menţine colaborarea pentru o majoritate parlamentară, discuţia despre un guvern comun cu Crin Antonescu premier încă are rost.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici