Ialomiţianu: Votul la reducerea TVA a fost o eroare, votul a fost pentru raportul de respingere

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a declarat, miercuri, că la votul privind proiectul de lege privind reducerea TVA la 5% la alimentele de bază a fost "o eroare", el precizând că a fost vorba despre un vot "pentru raportul de respingere".

21 afișări
Imaginea articolului Ialomiţianu: Votul la reducerea TVA a fost o eroare, votul a fost pentru raportul de respingere

Ialomiţianu: Votul la reducerea TVA a fost o eroare, votul a fost pentru raportul de respingere (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"S-a pus problema unui raport de respingere şi votul a fost pentru raport de respingere", a subliniat Ialomiţianu, care este deputat şi a votat în favoarea proiectului de lege privind reducerea TVA la 5% pentru alimentele de bază.

Ministrul Finanţelor a precizat că, în acest moment, sunt două soluţii: fie preşedintele ţării retrimite legea în Parlament, fie Guvernul corectează actul normativ.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege iniţiat de parlamentari PSD+PC şi PNL prin care se instituie aplicarea TVA de 5% la alimentele de bază, cum ar fi pâinea, carnea, laptele, uleiul vegetal şi zahărul, Camera fiind forul decizional.

Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii Adrian Rădulescu a declarat agenţiei MEDIAFAX că parlamentarii PDL şi UDMR nu au ştiut ce votează atunci când au decis scăderea TVA la alimentele de bază şi că taxa nu poate scădea pentru că s-ar încălca acordul cu Fondul Monetar Internaţional.

Deputatul PDL Iustin Cionca a declarat la rândul său, miercuri, pentru MEDIAFAX, că PDL a votat din greşeală cele două proiecte privind reducerea TVA la alimentele de bază şi neimpozitarea pensiilor mai mici de 2.000 de lei, precizând că parlamentarii partidului vor depune o iniţiativă de anulare a acestora.

El a susţinut că a fost o neînţelegere între reprezentanţii comisiilor care au făcut raportul şi liderul grupului deputaţilor PDL.

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a declarat, miercuri, că îşi asumă greşeala privind votarea de către PDL a celor două proiecte de lege privind reducerea TVA la alimentele de bază şi neimpozitarea pensiilor mai mici de 2.000 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici