Iaşi desemnat "Capitală istorică", iar Alba Iulia "Capitală a Marii Uniri". Proiectul a trecut de Parlament

Deputaţii au adoptat, în plenul de miercuri, în calitate de for decizional un proiect de lege pentru declararea municipiului Iaşi "Capitală istorică" a României şi municipiului Alba Iulia "Capitală a Marii Uniri" a României.

445 afișări
Imaginea articolului Iaşi desemnat "Capitală istorică", iar Alba Iulia "Capitală a Marii Uniri". Proiectul a trecut de Parlament

Iaşi "Capitală istorică". Proiectul a trecut de Parlament

Potrivit unul amendament depus la proiect de deputatul PNL, Florin Roman, şi deputatul PSD, Ion Călin, a fost introdusă şi recunoaşterea oraşului Alba Iulia ca fiind "Capitală a Marii Uniri"

"Articol unic - În anul centenarului, pentru reconsiderarea rolului istoriei şi al culturii naţionale, municipiul Iaşi se declară «Capitală istorică» a României şi municipiului Alba Iulia «Capitală a Marii Uniri» a României", arată deputaţii în amendamentul depus la iniţiativa legislativă adoptată miercuri de Cameră.

Iniţitiva legislativă a fost adoptată cu 238 de voturi pentru, niciunul împotrivă şi şapte abţineri. Prin urmare, proiectul merge la promulgarea de către preşedintele Klaus Iohannis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici