Igaş: Eu zic că Baconschi şi-a făcut datoria ca ministru, dar cel care ia decizia este premierul

Ministrul de Interne, Traian Igaş, a declarat că, în opinia sa, Teodor Baconschi şi-a făcut datoria de ministru de Externe, el menţionând însă că decizia privind revocarea unui membru al Guvernului aparţine premierului.

161 afișări
Imaginea articolului Igaş: Eu zic că Baconschi şi-a făcut datoria ca ministru, dar cel care ia decizia este premierul

Traian Igaş (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu vreau să comentez decât că este decizia primului ministru. Consider că Teodor Baconschi, în aprecierea mea, şi-a făcut datoria de ministru de Externe, dar cel care apreciază este primul ministru, care trebuie să evalueze activitatea fiecărui ministru. Nu mai vreau să fac niciun fel de declaraţii pe această temă", a precizat Traian Igaş.

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a fost revocat din funcţie, luni, de către premierul Emil Boc.

Preşedintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu, şi secretarul de stat în MAE Bogdan Aurescu sunt primele nume înaintate de membri ai coaliţiei de guvernare pentru preluarea portofoliului Afacerilor Externe, după demiterea lui Teodor Baconschi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici