Ilie Sârbu: Condamnarea lui Năstase este politică şi nedreaptă, dar nu afectează PSD

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a declarat, luni, că sentinţa de condamnare a lui Adrian Năstase este "politică şi nedreaptă", însă nu afectează imaginea PSD.

149 afișări
Imaginea articolului Ilie Sârbu: Condamnarea lui Năstase este politică şi nedreaptă, dar nu afectează PSD

Ilie Sârbu: Condamnarea lui Năstase este politică şi nedreaptă, dar nu afectează PSD (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Sârbu a spus că sentinţa ÎCCJ în dosarul "Trofeul calităţii" este nedreaptă, întrucât dosarul respectiv a fost unul politic.

"S-a vrut condamnarea lui Năstase pentru a-l scoate din viaţa politică, dar lucrurile nu vor fi aşa", a adăugat el.

Sârbu a spus că sentinţa ÎCCJ nu afectează imaginea PSD, iar partidul va fi alături de Năstase.

"Sentinţa nu este definitivă şi mai multe nu putem comenta, pentru că nu avem cum să ştim ce este în capul celor cinci judecători sau ce misiune au primit ei", a mai afirmat fostul ministru al Agriculturii în Guvernul Năstase.

Liderul PSD Adrian Năstase a declarat, luni, comentând decizia de condamnare a sa la doi ani de închisoare în dosarul "Trofeul calităţii", că este vorba despre o decizie "politică" şi "murdară", menţionând că va face recurs.

Fostul premier Adrian Năstase a fost condamnat la doi ani de închisoare, luni, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în procesul "Trofeul calităţii", în care este acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD.

Potrivit minutei, pedeapsa aplicată este executorie.

Cristina Rotaru, unul dintre cei trei judecători din complet, a considerat că Năstase trebuie achitat în acest dosar pe motiv că fapta nu există.

Lui Năstase i-a fost interzisă pentru o perioadă de doi ani exercitarea mai multor drepturi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici