Ilie Sârbu, despre ipoteza de a fi ofiţer SIE în rezervă: Dacă am fost coleg cu Băsescu, accept

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a comentat luni declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu ce sugerau că el ar fi ofiţer al SIE în rezervă, afirmând că ar accepta acest lucru dacă asta ar însemna că a fost coleg cu şeful statului.

605 afișări
Imaginea articolului Ilie Sârbu, despre ipoteza de a fi ofiţer SIE în rezervă: Dacă am fost coleg cu Băsescu, accept

Ilie Sârbu (Imagine: Alin Matei/Mediafax Foto)

Sârbu a fost întrebat cum vede afirmaţiile şefului statului care lăsa să se înţeleagă că el ar fi ofiţer SIE în rezervă.

”Dacă am fost coleg cu dânsul, atunci accept situaţia asta”, a replicat Sârbu.

Declaraţia liderului senatorilor PSD a fost făcută la finaul şedinţei Comisiei de control al SIE, în care Ilie Sârbu este vicepreşedinte.

Preşedintele Traian Băsescu a prezentat, în 14 octombrie, la Realitatea TV, în sprijinul afirmaţiei că Victor Ponta a fost ofiţer SIE, o Hotărâre de Guvern, iniţiată de Teodor Meleşcanu şi semnată de premier, care extindea protecţia acordată ofiţerilor şi la cei care şi-au încetat raporturile cu Serviciul.

El a spus că această Hotărâre nu a trecut prin CSAT, cum ar fi trebuit, menţionând că dacă ar fi trecut, el ar fi respins-o. Preşedintele a menţionat că nu crede că această Hotărâre a trecut prin Guvern, menţionând că Meleşcanu a iniţiat-o şi apoi a fost semnată de premierul Ponta.

Şeful statului a precizat că Meleşcanu este prieten cu socrul premierului, Ilie Sârbu. El a spus că iniţial nu a remarcat Hotărârea, ci doar după ce senatorul Valer Marian l-a interpelat pe Victor Ponta dacă în perioada 1997-2001 a fost ofiţer acoperit al SIE.

Băsescu a declarat că Meleşcanu a iniţiat o HG prin care a modificat o lege din timpul Guvernului Adrian Năstase, prin care a declasificat activităţile SIE, încălcând, totodată, Legea de funcţionare a Serviciului, pentru a-l acoperi pe premierul Victor Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici