Ilie Sârbu: Pe unde atingi familia Băsescu corupţia e în floare. Se încearcă un scandal în familia Ponta

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a declarat, marţi, că ”pe unde atingi familia Băsescu corupţia e în floare”, invitându-i pe jurnalişti să se uite ”în jurul” şefului statului, dar în acelaşi timp acuzând că ”presa băsistă” încearcă să genereze un scandal similar în familia Ponta.

1055 afișări
Imaginea articolului Ilie Sârbu: Pe unde atingi familia Băsescu corupţia e în floare. Se încearcă un scandal în familia Ponta

Ilie Sârbu: Pe unde atingi familia Băsescu corupţia e în floare. Se încearcă un scandal în familia Ponta (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

”Situaţia în care e Băsescu la ora actuală, şi nu aş spune cu patimă lucrul ăsta. Vă dau doar un exemplu, pe care îl vedem cu toţii. El a avut probleme cu justiţia, s-au amânat până iese din mandat. Dar să vă uitaţi ce e în jurul lui: fratele e în arest, ginerele urmărit penal, fiica în combinaţia Nana nu ştim până la urmă cum va fi, nu vreau să acuz până nu avem... Parchetul general lucrează. Pe unde atingi familia Băsescu corupţia e în floare. El se erijează în justiţiar şi el e cel mai curat, totul transformă peste noapte, are puterea asta de a metamorfoza lucrurile fără să poţi să-ţi imaginezi. Nu are niciun fel de respect faţă de nimeni”, a susţinut Sârbu.

Liderul senatorilor PSD a afirmat că, în vreme ce în Parlament ar fi în mod concret zece cazuri de corupţie, în familia Băsescu ”sunt aproape toţi”.

De asemenea, el a acuzat ”presa băsistă” de faptul că ar încerca să acopere scandalul din familia Băsescu cu un alt scandal ”creat” în familia Ponta, dar fără elemente pe care să se bazeze.

Liderul senatorilor PSD, care este socrul premierului, a precizat că se referă la informaţii care au fost date publicităţii în ceea ce priveşte o legătură a sa cu ”clanuri de interlopi”.

Sârbu a fost întrebat despre cazul Duicu, invocat de Traian Băsescu, referitor la traficul de influenţă realizat din cabinetul premierului.

”Nu are nicio legătură, nu s-a făcut trafic, nu a stabilit nimeni lucrul ăsta, nu e implicat premierul”, a replicat liderul senatorilor PSD.

El a fost întrebat dacă în mod similar a stabilit o instituţie că familia Băsescu este plină de corupţi.

”Cel puţin în două cazuri concrete, şi Băsescu ştim cazul, dar s-a amânat. Nu puteţi să-mi spuneţi că Flota a fost aşa trecută de Morar şi nu se va reveni asupra ei. La Băsescu, casa din Mihăileanu, terenurile pe care le-a schimbat cu Căşuneanu şi celelalte. Dar avem un caz concret, fratele lui Băsescu care e în arest şi deja s-a pronunţat o instanţă, îl ţine acolo 30 de zile. După aceea e ginerele lui, urmărit penal. Fata... Cu niciunul din familie nu am o problemă, dar toţi au o problemă cu justiţia şi atunci se compară lucrurile?”, a mai afirmat Sârbu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici