Iliescu: Am propus o întâlnire Geoană-Boc-Băsescu pentru a pune piciorul în prag

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, vineri, la Turnu Măgurele, la finalul Comitetului Executiv, că a propus o întâlnire între liderul PSD, cel al PDL şi şeful statului, pentru a-l avertiza pe Băsescu să nu mai interfereze cu Executivul.

18 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Am propus o întâlnire Geoană-Boc-Băsescu pentru a pune piciorul în prag

Ion Iliescu (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Iliescu a afirmat că mesajul politic esenţial al CExN al PSD este că ar fi nevoie de o întâlnire între Mircea Geoană, Emil Boc şi Traian Băsescu, pentru clarificarea modului de raportare al şefului statului la Executiv şi la coaliţia guvernamentală.

"Elementul perturbator cel mai grav în întreaga funcţionare a statului este comportamentul lui Traian Băsescu. Eu cred că nu are datele necesare, nu are pregătirea necesară, nu are cultura necesară pentru un şef de stat. (...) Dar un om de bun-simţ respectă regulile Constituţiei, un om de bun-simţ trebuie să aibă simţul măsurii. Asta îi lipseşte domnului Băsescu", a spus el.

Preşedintele de onoare al PSD a apreciat că social-democraţii trebuie să trasmită şefului statului şi partenerilor de coaliţie că este intolerabilă raportarea lui Băsescu la acţiunile Guvernului.

"Mesajul principal este că PSD nu poate să tolereze acest comportament. Dânsul are impresia că îşi poate permite orice, or noi considerăm asta inadmisibil", a continuat el.

Iliescu a afirmat că PSD ar trebui "să pună piciorul în prag" şi să avertizeze atât PDL, cât şi pe Traian Băsescu.

"Trebuie să punem piciorul în prag, să avertizăm partenerii de coaliţie să respecte protocolul. În al doilea rând, domnul Băsescu trebuie să ştie că guvernul acesta nu este la dispoziţia domniei sale. Trebuie să ştie că aşa ceva nu se acceptă, că PSD este un partid responsabil", a spus Iliescu.

El a argumentat că PSD trebuie să dea public un astfel de mesaj de fermitate întrucât liderii de la centru sunt interpelaţi de votanţii, militanţii şi simpatizanţii partidului şi întrebaţi "cum de acceptă PSD să fie încălecat în aşa fel".

Liderul PSD Mircea Geoană a declarat, vineri, după şedinţa conducerii partidului, că a sosit momentul unei clarificări "nete" privind imixtiunea nepermisă a preşedintelui Băsescu în activitatea Guvernului, apreciind că şeful statului este un factor de "instabilitate" şi un factor "care afectează".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici