Iliescu: Arafat a fost pretextul revoltei, aşa cum Tokes a fost pretextul Revoluţiei

Fostul şef de stat Ion Iliescu a declarat, marţi, că Raed Arafat a reprezentat "scânteia", respectiv "pretextul" revoltei izbucnite, aşa cum Laszlo Tokes a reprezentat "pretextul" Revoluţiei române, el opinând că starea de nemulţumire mocneşte acum, la fel ca în 1989.

268 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Arafat a fost pretextul revoltei, aşa cum Tokes a fost pretextul Revoluţiei

Iliescu: Arafat a fost pretextul revoltei, aşa cum Tokes a fost pretextul Revoluţiei (Imagine: Cosmin Dan/Mediafax Foto)

"Toţi leagă această revoltă doar de Arafat. Asta a fost numai scânteia care a aprins flacăra. Starea de nemulţumire mocnea. A fost pretextul, aşa cum Revoluţia română a pornit de la Tokes, dar nu Tokes a fost purtătorul Revoluţiei române. Dar a fost suficientă o scânteia care să genereze o stare generală de revoltă. La fel, în cazul Arafat a fost numai un pretext pentru ca oamenii să-şi exprime nemulţumirea împotriva unei stări de lucruri insuportabilă", a spus Iliescu.

În ceea ce priveşte repunerea lui Arafat în funcţie, Iliescu a opinat că acest lucru reprezintă "un recul în faţa unei măsuri care a generat stare de revoltă".

Raed Arafat a revenit în Ministerul Sănătăţii pe postul de subsecretar de stat la o săptămână după ce demisionat din funcţie în urma nemulţumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgenţă din proiectul Legii sănătăţii şi ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de către preşedintele Traian Băsescu.

Premierul Emil Boc a spus că revenirea lui Arafat la MS a avut loc deoarece există voinţă "din ambele părţi", acesta având marţi dimineaţă o discuţie şi cu preşedintele Traian Băsescu şi cu ministrul Sănătăţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici