Iliescu: Băsescu face pe omul care nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase

Fostul preşedinte Ion Iliescu susţine că actualul şef al statului face pe omul care "nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase", arătând că, în discursul rostit în Parlament, Traian Băsescu a pledat pentru dialogul politic, dar nu şi-a asumat răspunderea pentru subminarea acestuia.

36 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Băsescu face pe omul care nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase

Iliescu: Băsescu face pe omul care nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase (Imagine: Mediafax Foto)

"Ultimul discurs al lui Traian Băsescu a avut o chestiune raţională: trebuie să dezvoltăm dialogul politic. Păi cui vorbeşte el despre asta? El o face pe omul care nici n-a mâncat ustoroi, nici gura nu-i miroase. Dar cine a fost principalul perturbator al dialogului politic în societatea noastră? De ce nu o spune, că ar fi câştigat din acest punct de vedere, că a avut multe elemente pertinente, care nu pot să nu fie agreate", a arătat Iliescu.

Fostul preşedinte a dat de înţeles, totodată, că Traian Băsescu a fost cel care a "subminat" dialogul politic, dar nu şi-a asumat şi răspunderea pentru acest lucru în cadrul discursului rostit în Parlament.

"Observaţiile critice pe care le-a făcut sunt pertinente, dar răspunderea lui care este în această chestiune? Despre asta nu a vorbit. Ar fi fost de bun simţ să spună: uite, eu n-am ştiut să promovez dialogul. Că a făcut pledoaria dialogului - şi e corectă această teorie -, dar cine a fost principalul factor care a spart, care a subminat dialogul în societatea noastră? Asta ar trebui să vedem", a adăugat Iliescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici