Iliescu: Băsescu şi Macovei sunt ipocriţi

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, marţi, că şeful statului, Traian Băsescu, şi fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei, au blocat adoptarea, în 2004, a Codului Penal, iar criticile acestora de acum sunt ipocrite.

15 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Băsescu şi Macovei sunt ipocriţi

Iliescu: Băsescu şi Macovei sunt ipocriţi (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto)

Iliescu a afirmat că, în 2004, exista un Cod Penal, promulgat în iunie 2004.

"Noua guvernare a Alianţei D.A. şi doamna Macovei au stopat aplicarea lui. Totul pentru a torpila. Corect, putea să aibă nişte imperfecţiuni, care puteau fi însă corectate prin amendamente. Acum, iată că au intrat în panică, pentru că nu sunt (gata – n.r.) codurile. Acum ei o fac pe campionii. Adică ipocrizie curată din partea ambilor", a spus el

Iliescu a afirmat, în legătură cu eventualitatea ca România să piardă fondurile europene sub pretextul întârzierii reformelor în Justiţie, că responsabili sunt "cei care au stopat" adoptarea codurilor după 2004.

"Şi principalul responsabil este chiar preşedintele Băsescu, care a stopat aplicarea codului elaborat în 2004", a adăugat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici