Iliescu: Băsescu trebuie să plătească. Parlamentul rezultat după anticipate să-l sancţioneze

Fostul şef de stat Ion Iliescu a declarat, marţi, că Traian Băsescu este vinovat de situaţia în care se regăseşte România, el apreciind că oamenii îşi doresc ca actualul şef al statului să plătească "neapărat" pentru acest lucru şi că Parlamentul rezultat după anticipate ar trebui să-l sancţioneze.

379 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Băsescu trebuie să plătească. Parlamentul rezultat după anticipate să-l sancţioneze

Iliescu: Băsescu trebuie să plătească. Parlamentul rezultat după anticipate să-l sancţioneze (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Vinovaţi se fac cei de la guvernare, şi în primul rând preşedintele Băsescu, şi trebuie neapărat să plătească pentru acest lucru, asta e ceea ce-şi doresc oamenii", a spus Iliescu.

El a vorbit despre demisia Guvernului.

"Decenţa ar impune, ca în orice ţară democratică, un Guvern care nu mai are suport popular să-şi dea demisia, alegeri anticipate şi un viitor Parlament inclusiv să-l sancţioneze pe actualul preşedinte care şi-a încălcat toate angajamentele şi atributele constituţionale", a adăugat Iliescu.

El a spus că guvernarea proastă a agravat situaţia dificilă din România şi a menţionat că protestele au o cauză obiectivă, respectiv starea de nemulţumire a oamenilor, înrăutaţirea situaţiei materiale, economice, şi modul brutal în care s-a procedat atunci când s-au luat măsurile de austeritate, necunoscut nicăieri într-o altă ţară europeană.

"A fost o măsură arbitrară din partea preşedintelui, care nu are asemena atribuţiuni. Oamenii protestează pe bună dreptate, pentru că această formulă - preşedinte jucător - este anticonstituţională şi preşedintele plăteşte pentru această aventură pe care şi-a asumat-o să încalce sistematic Constituţia, să se substituie Guvernului, să nu ţină seama de instituţuţiile statului, de Parlament", a spus Iliescu.

El a făcut aceste declaraţii la externarea din spitalul Elias.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici