Iliescu: Cei plecaţi din PSD au oscilări de comportament, nu merită luaţi în seamă

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, luni, înaintea şedinţei Comitetului Executiv Naţional, că parlamentarii plecaţi din partid au dat dovadă de oscilaţie în comportament şi nici nu merită luaţi în seamă.

39 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Cei plecaţi din PSD au oscilări de comportament, nu merită luaţi în seamă

Iliescu: Cei plecaţi din PSD au oscilări de comportament, nu merită luaţi în seamă (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Iliescu a spus că plecările recente din PSD sunt cauzate de oscilaţii în comportament, demisionarii dându-şi, astfel, "măsura caracterului" lor.

Întrebat dacă aceste demisii nu afectează imaginea PSD, în condiţiile în care printre cei care au demisionat se regăsesc şi nume sonore, Iliescu a răspuns: "Sonore, depinde cum. Eu cred că singuri îşi afectează sonoritatea prin această plecare".

Preşedintele de onoare al PSD a afirmat că nu ştie dacă mai sunt parlamentari social-democraţi care ar intenţiona să demisioneze din partid şi a apreciat că actuala conducere a partidului nici nu ar trebui să încerce să îi convingă să rămână.

"Nu trebuie să îi convingem. Dacă ei nu au această convingere (să rămână în PSD - n.r.), degeaba. Cu asemenea oameni nici nu trebuie să te străduieşti prea mult. Îşi dau măsura caracterului. Dacă nu sunt capabili să aibă un crez pe care să îl susţină indiferent de condiţii, asta arată oscilaţii de comportament şi asemenea oameni nici nu merită prea mare atenţie", a declarat Iliescu.

Preşedintele de onoare a evitat să comenteze informaţiile despre posibila înfiinţare a unui nou partid de centru-stânga, coordonat de Gabriel Oprea.

"Să vedem, să vedem cu ce apare", a spus el, răspunând unei întrebări.

Ion Iliescu a fost singurul dintre liderii PSD care a dat declaraţii presei, înaintea şedinţei Comitetului Executiv Naţional.

Potrivit unor informaţii vehiculate de mai mulţi lideri ai partidului, conducerea PSD se aşteaptă ca şi în următoarele zile să se înregistreze demisii în rândul parlamentarilor social-democraţi, estimarea fiind că încă patru sau cinci senatori şi deputaţi ar putea părăsi partidul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici