Iliescu: Cine candidează la şefia PSD şi nu e ales trebuie să poată candida la funcţia de vicepreşedinte

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, s-a pronunţat, miercuri, pentru adoptarea unei formule privind alegerile în PSD care să permită candidaţilor la funcţia de preşedinte care nu au fost aleşi în Congres să poată candida, apoi, în cadrul unui Consiliu Naţional, la funcţia de vicepreşedinte.

26 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Cine candidează la şefia PSD şi nu e ales trebuie să poată candida la funcţia de vicepreşedinte

Iliescu: Cine candidează la şefia PSD şi nu e ales trebuie să poată candida la vicepreşedinte (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto)

"Alegerea vicepreşedinţior - cred că nu-i bine să o facem în Congres. Putem să o deplasăm la Consiliul Naţional, pentru că, altminteri, dacă mergem, spre exemplu, în Congres cu alegerea şi a preşedintelui, şi a vicepreşedinţilor, vor fi nişte candidaţi pentru preşedinte - şi sunt vreo patru acum - Năstase, Geoană, Diaconescu, Mitrea, toţi oameni de primă linie - iar dintre ei o să fie ales unul. Dacă tot în Congres se depun cadidaturile şi se aleg vicepreşedinţii, ei nici măcar nu au şanse să mai intre în structura aceasta de conducere mai largă", a explicat Iliescu.

El a precizat că agreează ideea potrivit căreia cei care candidează la şefia PSD şi nu sunt aleşi să poată să candideze apoi, în cadrul Consiliului Naţional următor, convocat chiar a doua zi după Congres, pentru funcţia de vicepreşedinte.

"Aşa folosim mai bine tot potenţialul uman de care dispune partidul - oameni de primă linie. Nu trebuie să mergem cu formule exclusiviste, că asta înseamnă să excluzi alţi oameni care au un potenţial la fel de mare ca şi cei care au candidat şi nu pot să mai candideze la altă funcţie de vicepreşedinte", a arătat Iliescu.

El a arătat că ar propune ca modificare a statutului PSD restrângerea numărului de membri ai Consiliului Naţional, astfel încât acest for să se poată reuni mai frecvent, cum ar fi o dată la şase luni.

Iliescu a mai arătat că propunerile de modificare a Statutului partidului vor fi concentrate într-un material discutat la un CExN preliminar şi vor fi prezentate Congresului , care va decide ce acceptă şi ce nu.

Preşedintele de onoare al PSD s-a pronunţat anterior în favoarea alegerii la Congres a preşedintelui şi a secretarului general, iar la Consiliul Naţional, convocat ulterior, a vicepreşedinţilor desemnaţi pe domenii şi a secretarilor executivi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici