Iliescu despre Şandru:Nu mă interesează această fată,am prezentat o opinie de principiu despre liste

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, marţi, că nu îl interesează Lavinia Şandru, că nu a avut şi nu are de-a face cu ea şi că nu îl interesează "această fată", el precizând că luarea sa de poziţie împotriva candidaturii acesteia a avut la baza un punct de vedere de principiu.

7 afișări

Întrebat de un jurnalist dacă la reuniunea informală a conducerii PSD, desfăşurată marţi dimineaţă, s-a discutat despre candidatura Laviniei Şandru la PE pe lista PSD, Iliescu a răspuns: "Nu, dragă. Dar ce vă obsedează pe voi? Dar cine e Lavinia Şandru?".

"Nu mă interesează această fată, nu am avut de-a face cu ea. Eu am prezentat un punct de vedere de principiu privind componenţa unei liste de candidaţi ai PSD. Sunt nişte principii, inclusiv la Parlamentul European. Altminteri cu fata asta nu am avut de-a face, nu am de-a face, nu mă interesează, nu asta e tema", a conchis preşedintele de onoare al PSD.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, luni, că Lavinia Şandru nu figurează pe lista cu cele 46 de propuneri ale organizaţiilor pentru lista pentru Parlamentul Europeană, însă dacă aceasta s-ar înscrie în PSD, subiectul s-ar mai putea discuta.

Liderul PIN, Lavinia Şandru, a declarat, săptămâna trecută, că se va înscrie în PSD pentru a putea candida pe lista acestui partid la Parlamentul European, dar că, după euroalegeri, se va întoarce în PIN. Liderii PSD au exprimat, luni, înaintea şedinţei Biroului Permanent Naţional, poziţii reţinute, dar în general reticente, faţă de posibila candidatură a Laviniei Şandru pe listele partidului la alegerile europarlamentare. Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, luni, după şedinţa BPN al PSD, că Lavinia Şandru nu este membru PSD şi, în consecinţă, nu are ce să caute pe lista partidului pentru europarlamentare şi nici nu figurează pe această listă.

Liderul PIN, Lavinia Şandru, a declarat, luni, că nu este "afectată personal" de decizia PSD de a nu o include pe lista pentru euroalegeri, că mişcarea ecologistă ar fi trebuit totuşi să aibe reprezentare în PE şi că Ion Iliescu i-a făcut, prin poziţia adoptată, un serviciu şefului statului.

"Nu sunt sunt afectată la modul personal de decizia celor de la PSD. Eu le mulţumesc celor care m-au susţinut. Sigur că era bine pentru mişcarea ecologistă din România să aibă cel puţin un reprezentant în Parlamentul European", a declarat Lavinia Şandru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici