Iliescu: Formula de guvern prezentată de Croitoru este "de toată minunea"

Formula de guvern prezentată de Lucian Croitoru este "de toată minunea", fiind tot ceea ce a putut produce acest candidat de prim-ministru desemnat de Traian Băsescu, consideră Ion Iliescu, apreciind că e regretabil că Lucian Croitoru a acceptat jocul lui Băsescu, ceea ce "îl compromite definitiv".

16 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Formula de guvern prezentată de Croitoru este "de toată minunea"

Iliescu: Formula de guvern prezentată de Croitoru este "de toată minunea" (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto)

"Formula de guvern prezentată de domnul L.Croitoru este «de toată minunea». Este tot ceea ce a putut produce acest candidat de prim-ministru desemnat de domnul Băsescu. Este regretabil că acest om, pe care nu am avut ocazia să îl cunosc, a acceptat acest joc al domnului Băsescu, ceea ce îl compromite definitiv", scrie Iliescu, sâmbătă, pe blog.

El consideră că, neacceptând propunerea de premier a majorităţii parlamentare şi lansând jigniri la adresa partidelor care au susţinut-o, Băsescu nu face decât să tragă de timp, "pentru ca, de fapt, întreaga activitate de pregătire a alegerilor să se desfăşoare sub conducerea şi controlul guvernului demis al lui Boc (Boc2) şi a prefecţilor numiţi de acesta".

Iliescu îl acuză pe actualul şef al statului că nu respectă Constituţia, întrucât consideră că acţiunea de consultare a partidelor în privinţa premierului este facultativă.

"Or, rolul consultării, în spirit constituţional, este tocmai prilejul de a constata posibila majoritate care să asigure succesul trecerii prin Parlament a propunerii de prim-ministru. Iar, din acest punct de vedere, Traian Băsescu nu are de ce să aibă vreun dubiu că există o majoritate bine afirmată, de circa 65%, în favoarea propunerii pe care domnul Băsescu nu a vrut s-o accepte, deşi aceasta era soluţia clară pentru eliminarea crizei guvernamentale care s-a produs în urma moţiunii de cenzură", afirmă Ion Iliescu, referindu-se la propunerea lui Klaus Iohannis pentru postul de premier.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici