Iliescu: Interceptările dovedesc că Voicu e lăudăros şi guraliv

Fostul preşedinte Ion Iliescu a declarat, pentru Gândul, că înterceptările telefonice făcute publice de presă arată că senatorul Cătălin voicu este "lăudăros şi guraliv" şi a negat că acesta ar fi fost consilier prezidenţial, menţionând că era detaşat pe lângă Secretariatul CSAT.

20 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Interceptările dovedesc că Voicu e lăudăros şi guraliv

Iliescu: Interceptările dovedesc că Voicu e lăudăros şi guraliv (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"E o vorbă populară cu privire la fudulie. Tot ce spune omul ăsta reflectă nişte vicii de caracter: pălăvrăgeală, lăudăroşenie, fudulie. Este lăudăros şi guraliv. Spune şi promite multe, dar ce putea el să facă?!", a comentat Ion Iliescu pentru Gândul stenogramele DNA, în care Cătălin Voicu face diverse aranjamente pentru politicieni şi oameni de afaceri. El a precizat totodată că este suprins de apariţia unor astfel de transcripturi.

"Această practică a înregistrărilor din păcate văd că reia nişte năravuri pe care le tot dezavuasem", a afirmat fostul şef al statului.

Iliescu mai spune că "tot ceea ce se vehiculează în presă", cu privire la calitatea de consilier prezidenţial a lui Cătălin Voicu, pe vremea când el, era preşedinte, "e un fals ordinar".

"Acest om nu a avut, niciodată, o astfel de calitate. El, practic, nu a fost salariat al Administraţiei Prezidenţiale. El făcea parte din categoria unor oameni detaşaţi, pe lângă secretariatul CSAT, din partea Armatei, Internelor, SRI, SIE STS şi SPP".

Iliescu declară că nu l-a văzut pe Voicu în perioada mandatului său la Cotroceni şi că nu ştie nimic despre activitatea lui, întrucât era una "adiacentă, marginală".

"Ca să fiu sincer, m-a surprins chiar, la vremea respectivă, apariţia lui drept candidat al PSD la Bacău, pentru că nu ştiam să fi avut vreun fel de activitate în partid", a afirmat Ion Iliescu.

Cătălin Voicu scrie în CV-ul de pe site-ul Senatului, că, în perioada 2000-2004, a lucrat la Administraţia Prezidenţială, în calitate de Consilier pentru Ordine Publică şi Siguranţă Naţională la Departamentul Securităţii Naţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici