Iliescu, învinuit în dosarul privind moartea a patru persoane în timpul mineriadei din '90

Fostul preşedinte Ion Iliescu este învinuit în dosarul privind moartea a patru persoane în timpul mineriadei din 13-15 iunie 1990, acesta urmând să fie citat pentru audiere la Secţia Parchetelor Militare, potrivit unor surse judiciare.

1 afișare

Ancheta este o parte disjunsă din dosarul privind mineriada din '90 şi vizează implicarea mai multor ofiţeri în rezervă din Ministerul de Interne în uciderea prin împuşcare a patru persoane, în Piaţa Universităţii

Iniţial, în această anchetă au fost puşi sub învinuiregeneralul (r) Mihai Chiţac - fost ministru de Interne, generalul (r) Gheorghe Andriţa - fost adjunct al ministrului de Interne, coloneii de Poliţie în rezervă Călin Traian Ştefan, Costea Dumitru şi Constantin Vasile.

Dosarul a fost trimis Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţieîn 2000, dar în 2003 magistraţii instanţei supreme l-au restituit procurorilor militari, pentru refacerea materialului de urmărire penală.

În urma declaraţiilor existente la dosar, procurorii militari l-au pus sub învinuire şi pe fostul preşedinte Ion Iliescu, el urmând să fie citat pentru audiere la Secţia Parchetelor Militare. Cercetările în cazul lui Ion Iliescu vizează forma de participaţie la infracţiunea de omor.

În timpul mineriadei din iunie 1990, au fost omorâte şase persoane, ancheta în care sunt cercetaţi ofiţerii din Ministerul de Interne şi fostul preşedinte Ion Iliescu vizând doar patru dintre ele, contextul morţii celorlate două persoanefiind anchetat în dosarul principal privind mineriada.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici