Iliescu: Johannis întruneşte percepţia unui om echidistant

Fostul preşedinte Ion Iliescu a declarat, la RFI, că primarul Sibiului "întruneşte percepţia unui om echidistant", că dacă şeful statului ar avea raţiune, ar ţine cont de opţiunea Opoziţiei şi că PSD nu renunţă la comunicarea cu PDL, deşi e straniu că Emil Boc are încă susţinere pentru a fi premier.

39 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Johannis întruneşte percepţia unui om echidistant

Iliescu: Johannis întruneşte percepţia unui om echidistant (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Întrebat de ce este susţinut tocmai Klaus Johannis ca premier independent, Iliescu a răspuns: "Pentru că întruneşte această percepţie a unui om echidistant şi ceea ce este important acum, când nu mai avem un Guvern legitim şi se apropie alegerile prezidenţiale, să existe un Guvern care să asigure alegeri echitabile, plus să gestioneze treburile curente până la finele anului".

"Acum nu se pune problema unui Guvern de mandat lung. E o situaţie de criză guvernamentală, acest Guvern nu poate să mai gestioneze treburile şi să asigure alegeri echitabile, e problema cheie a momentului şi la acest moment este nevoie şi este punctul de vedere care s-a desprins dintr-o majoritate parlamentară, de un Guvern care să poată asigura în condiţii normale, echitabile, alegerile prezidenţiale. Noul preşedinte îşi va intra abia în funcţiune cu misiunea sa de a relua nişte consultări şi de a deschide o discuţie pe această temă", a spus Iliescu, citat de RFI.

Preşedintele de onoare al PSD a spus că dacă Traian Băsescu ar avea raţiune, ar trebui să ţină cont de opţiunea Opoziţiei. "Dacă ar avea raţiune, ar trebui să ţină cont, dar sigur, pot fi tot felul de surprize", a spus Iliescu.

Întrebat de ce a spus că nu închide uşa PDL-ului, Iliescu a răspuns: "Din motive de relaţii civilizate. Deja ei s-au desprins de restul, îşi susţin în continuare propriul premier, ăsta este lucrul mai straniu, un premier care a căzut printr-o moţiune de cenzură, decenţa ar impune să se abţină de la aşa ceva".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici