Iliescu: L-aş fi dorit pe Antonescu în PSD

Preşedintele de onoare al PSD Ion Iliescu a declarat pentru Gândul că noul lider al PNL Crin Antonescu este inteligent, decent, "fără apetenţă în îmbogăţirea personală" şi că l-ar fi dorit pe acesta în PSD, considerându-l mai apropiat de social-democraţie.

44 afișări
Imaginea articolului Iliescu: L-aş fi dorit pe Antonescu în PSD

Iliescu: L-aş fi dorit pe Antonescu în PSD (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit sursei citate, Ion Iliescu a declarat că îl simpatizează foarte mult pe noul lider liberal, Crin Antonescu.

"Este inteligent, are un discurs agreabil şi este un om decent şi fără apetenţă în îmbogăţirea personală", a spus preşedintele de onoare al PSD, potrivit cotidianului Gândul.

Liderul PSD l-a inclus pe Crin Antonescu în familia politică şi umană a lui Mircea Ionescu Quintus şi l-a apreciat ca fiind mai apropiat de social-democraţie.

"Sincer să vă spun, mi l-aş fi dorit în PSD, pentru că eu îl văd, din punct de vedere al felului său de a fi, mai aproape de social-democraţie", a afirmat Ion Iliescu.

În opinia sa, Crin Antonescu "poate fi o alternativă la Băsescu", dar nu-i acordă totuşi "titlul" de Obama al României, deşi îl vede ca pe "un politician care va juca un rol important în arena politică".

Rugat să facă o comparaţie între şansele lui Crin Antonescu şi ale lui Mircea Geoană, în confruntarea cu Băsescu, pentru Cotroceni, Ion Iliescu a spus că noul lider liberal are un handicap, respectiv acela că e conectat şi dependent de PNL.

Crin Antonescu a fost ales, vineri, preşedinte al PNL, de către Congresul extraordinar al partidului, obţinând 873 din voturi, în timp ce contracandidatul său, Călin Popescu Tăriceanu, a fost votat de 546 de delegaţi.

Liderul PSD Mircea Geoană a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă la Dăbuleni, că în turul al doilea la alegerile prezidenţiale se vor afla un candidat PSD şi, "probabil, un candidat sprijinit de PDL".

Citeşte şi:

Antonescu şi Orban, aleşi la conducerea PNL

Geoană: Turul al doilea la prezidenţiale va fi între candidatul PSD şi unul sprijinit de PDL

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici