Iliescu: Meleşcanu a fost cam oportunist, îl cam atrag funcţiile, m-a cam dezamăgit

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, la Realitatea TV, că Teodor Meleşcanu l-a cam dezamăgit, pentru că ar fi trebuit să se consulte cu PNL înainte de a accepta şefia SIE, menţionând că fostul ministru de Externe a fost "cam oportunist", pentru că "îl cam atrag funcţiile".

245 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Meleşcanu a fost cam oportunist, îl cam atrag funcţiile, m-a cam dezamăgit

Teodor Meleşcanu (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Iliescu a spus că preşedintele Traian Băsescu, la fel ca şi Teodor Meleşcanu, ar fi trebuit să se consulte cu PNL la numirea noului şef la SIE, aşa cum presupune jocul democratic.

Fostul şef al statului a menţionat că preşedintele Băsescu s-a consultat cu PSD la numirea lui George Maior la şefia SRI.

Întrebat de ce crede că preşedintele nu a mai făcut acelaşi lucru şi în cazul lui Meleşcanu, Iliescu a răspuns că este vorba despre un mister.

Iliescu l-a criticat pe Meleşcanu pentru că nu a informat partidul şi nu s-a consultat cu liberalii. "Meleşcanu a fost cam oportunist, îl cam atrag funcţiile", a spus Iliescu, menţionând că inclusiv crearea APR a fost, în trecut, pentru Meleşcanu o trambulină pentru candidatura la Preşedinţie. "Deci îl cam atrag lucrurile astea", a spus Iliescu la Realitatea TV.

"M-a cam dezamăgit domnul Meleşcanu, de altfel în admir, are unele calităţi, a fost diplomat", a spus Iliescu.

Fostul preşedinte a spus că liberalii i-au acordat încredere lui Meleşcanu şi l-au făcut vicepreşedinte, i-ar acesta s-a despărţit de colegii săi fără să-i anunţe şi fără să-i consulte.

"De ce era nevoie să o facă? E o chestiune de colegialitate, de relaţie interumană", a spus Iliescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici