Iliescu: Mentalitatea de la vârful PSD este primitivă

Preşedintele de onoare al PSD Ion Iliescu a declarat, vineri, la Constanţa, că mentalitatea de la vârful social-democraţilor este una “primitivă” şi aparţine unor persoane care nu ştiu ce este politica deoarece nu au fost prezente în bătăliile pentru democraţia post-revoluţionară.

1 afișare
Imaginea articolului Iliescu: Mentalitatea de la vârful PSD este primitivă

Iliescu: Mentalitatea de la vârful PSD este primitivă

Referindu-se la măsurile luate de conducerea PSD împotriva unor membri ai partidului, în urma eşecului moţiunii de cenzură, Iliescu a spus că partidul nu este o cazarmă în care treburile se rezolvă prin ordine.

“Oamenii se adună, se unesc într-un partid în jurul unor valori, asta îi uneşte, nu teama de biciul şefului. Asta e o mentalitate primitivă a unora care nu prea ştiu ce este aia politică şi care nu au fost prezenţi în marile bătălii care au construit democraţia post-revoluţionară în România, au venit la plăcinte. Mă refer şi la Geoană şi la cei din jurul lui, oameni care nu au fost în politică, au venit după anul 2000 când se rezolvaseră problemele şi acum ei vin să facă ordine într-un partid care s-a clădit cu atâta trudă şi cu contribuţia unor oameni solizi, serioşi, şi ei vin şi impun nişte reguli pentru jocuri de copii sau pentru nişte oameni primitivi, care nu ştiu ce este acela partid, care cred că în partid se înregimentează ca la cazarmă, e un comandant şef care dă dispoziţie şi toţi se înclină, nu?”, a declarat Ion Iliescu la Constanţa, în deschiderea Forumului pentru Dezvoltare Durabilă şi Protecţia Mediului.

El nu crede că va fi exclus din partid pentru că a votat împotriva moţiunii de cenzură. Iliescu a spus că dacă acest lucru se va întâmpla, “ar fi expresia unei alunecări semnificative a partidului”.

Potrivit unor surse apropiate fostului preşedinte, Iliescu nu va fi prezent, sâmbătă, la întrunirea Comitetului Executiv Naţional al partidului, de la Braşov.

Potrivit aceloraşi surse, Ion Iliescu va aduce, sâmbătă, un omagiu senatorului PSD Antonie Iorgovan, depunând o coroană de flori.

Comitetul Executiv Naţional al PSD se va reuni sâmbătă, la Braşov, pentru a analiza cauzele eşecului moţiunii de cenzură.

Conducerea PSD a decis, joi, retragerea sprijinului politic şi declanşarea procedurii de excludere din partid a parlamentarilor Ion Solcanu, Răzvan Theodorescu, Dan Mihalache şi Alin Teodorescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici