Iliescu: Nu comentez candidatura lui Mitrea la şefia PSD, nu mă pronunţ

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a evitat, vineri, să comenteze anunţul candidaturii lui Miron Mitrea la şefia PSD, el precizând că nu doreşte să se pronunţe şi că viitoarea echipă de conducere a partidului trebuie să fie rezultanta analizelor şi strategiilor ce vor fi elaborate în partid.

18 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Nu comentez candidatura lui Mitrea la şefia PSD, nu mă pronunţ

Iliescu: Nu comentez candidatura lui Mitrea la şefia PSD, nu mă pronunţ (Imagine: Cristi Movilă/Mediafax Foto)

"Nu comentez. Pot fi zeci de candidaturi. Nu asta e important. Important e să ne concentrăm pe problemele de fond. Ce discutăm. Ce concluzii tragem din activitatea din ultimii cinci ani şi poate nu numai. O estimare exactă în care ne aflăm azi - ţara, partidul. Elaborarea unei strategii pentru anii ce vin şi pregătirea unei strategii pentru confruntările electorale de peste trei ani", a spus Iliescu.

El a adăugat că, după ce se vor stabili liniile directoare, strategiile, va rezulta şi acea echipa care va fi cea mai potrivită pentru a le promova.

"Această echipă e un câmp deschis. Nu mă pronunţ", a spus Iliescu.

Solicitat să comenteze faptul că Mitrea a anunţat deja o parte a echipei cu care va lucra - Cristian Diaconescu, Marian Sârbu, Adrian Severin, Sorin Oprescu -, Iliescu a evitat să se pronunţe. "Nu cunosc aşa ceva", a spus el.

Senatorul PSD Miron Mitrea şi-a anunţat, vineri, oficial candidatura la preşedinţia partidului. Mitrea a precizat că şi-ar dori să îi aibă în echipă pe Adrian Severin, Marian Sârbu, Cristian Diaconescu, chiar şi pe Sorin Oprescu, el menţionând despre primarul Capitalei că acesta a făcut o declaraţie publică în care vorbea despre revenirea în partid.

Mitrea a făcut anunţul candidaturii sale înaintea unei dezbateri organizate de ISD pe teme ideologice, la care participă Ion Iliescu, Adrian Năstase, Cristian Diaconescu şi alţi social-democraţi.

Miron Mitrea a mai spus că se pare că era foarte aşteptată declaraţia sa oficială privind candidatura şi că a decis să şi-o anunţe oficial vineri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici