Iliescu: Nu cred în această răsturnare a rezultatelor, până nu văd finalul

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, luni, că, pentru PSD, locul doi în alegeri este echivalet cu locul întâi, având în vedere că majoritatea parlamentară se formează în urma negocierilor, dar că diferenţa este una psihologică, arătând că nu crede în răsturnarea rezultatelor.

15 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Nu cred în această răsturnare a rezultatelor, până nu văd finalul

Iliescu: Nu cred în această răsturnare a rezultatelor, până nu văd finalul (Imagine: Mediafax Foto)

Întrebat ce ar însemna pentru PSD obţinerea locului doi la alegerile parlamentare, Iliescu a răspuns: "Acelaşi lucru ca şi locul unu. Aici nu are importanţă. Sigur, va fi o chestiune de ordin psihologic, cine e primul, cine al doilea, la diferenţă de unu-două puncte".

Iliescu a arătat că, oricum, PSD rămâne cu un grup parlamentar foarte puternic, cum a fost şi până acum, în opoziţie, timp de patru ani, el arătând că problema care se pune priveşte negocierea formării viitoarei majorităţi parlamentare.

Preşedintele de onoare al PSD a arătat că nu crede în răsturnarea de situaţie privind rezultatele PSD şi ale PDL. "Aşteptăm până la final, când se numără toate voturile, să confirme ideea că PSD repetă performanţa din 2004 şi că va fi primul partid. Probabil se apropie rezultatele PDL. Eu nu cred în această răsturnare până nu văd finalul", a arătat Iliescu.

Întrebat dacă PSD mai poate să participe la negocieri, în condiţiile în care ocupă locul doi, în urma rezultatelor provizorii date publicităţii de către Biroul Electoral Central, după finalizarea centralizării a 71% din voturi, Ion Iliescu a precizat: Cum să nu? Sunt trei forţe - două apropiate ca scor, unul cu ceva înainte - şi al treilea PNL, cu circa 20%. Deci două partide vor putea forma majoritatea guvernamentală".

Iliescu a mai spus că, atunci când a afirmat că Traian Băsescu nu va numi un premier de la PSD, a repetat ce a spus şeful statului. "Am repetat ce a spus el (Traian  Băsescu, n.r.) Nu cred că îl va desemna (pe Mircea Geoană, n.r) dar lucrurile se schimbă, funcţie de conjuncturi", a subliniat Iliescu.

Întrebat cine crede că va fi viitorul premier, Iliescu a răspuns ironic: "Nu-s Mafalda".

Referitor la şansele pe care PSD le are să dea premierul, dacă va ieşi pe locul doi în alegeri, Iliescu a răspuns: Aceleaşi ca şi cum ar fi fost primul, când intră într-o combinaţie".

Rezultate parţiale: PDL a câştigat alegerile pentru Parlament

INSOMAR: PSD+PC a câştigat alegerile parlamentare

CCSB: Alianţa PSD+PC a obţinut cele mai multe voturi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici