Iliescu nu spune pe cine susţine la şefia PSD şi îşi reafirmă decizia de a renunţa la orice funcţie

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a refuzat, sâmbătă, înainte de congres, să precizeze pe care dintre candidaţi susţine pentru şefia PSD, menţionând că nu s-a răzgândit în privinţa deciziei sale de a renunţa la toate funcţiile, deţinând o singură funcţie, funcţia Ion Iliescu.

27 afișări
Imaginea articolului Iliescu nu spune pe cine susţine la şefia PSD şi îşi reafirmă decizia de a renunţa la orice funcţie

Iliescu nu spune pe cine susţine la şefia PSD şi îşi reafirmă decizia de a renunţa la orice funcţie (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Întrebat pe cine susţine la Congres, Ion Iliescu a subliniat că este secret.

La întrebarea privind revenirea asupra deciziei de a se retrage din funcţiile pe care le deţine, Iliescu a precizat că nu s-a răzgândit.

"Nu. Am mai spus-o, nu am nevoie de niciun fel de titluri formale, eu am o singură funcţie: Ion Iliescu", a susţinut Ion Iliescu.

Întrebat ce susţine pentru şefia PSD în următorii ani, preşedintele deonoare al PSD a precizat că el doreşte o echipă cu capacitate şi perspective de dezvoltare, şi nu atacul în haită.

"Eu vreau să iasă o echipă compusă din oameni care au dovedit şi capacitate, şi posibilităţi, şi perspective de dezvoltare, şi aşa mai departe. Sunt foarte mulţi candidaţi, fiecare va trebui să judece din acest punct de vedere. Eu am respins ideea atacului în haită, adică formare de echipe în spatele sau în jurul unui candidat. Să iasă fiecare şi să se lupte pentru el, la funcţia de preşedinte pe de o parte, la celelalte funcţii pe de altă parte şi să iasă cei mai buni pentru fiecare dintre funcţii şi cei mai buni aleşi să formeze o echipă, pentru că toţi sunt membri ai aceluiaşi partid", a spus Iliescu.

El a adăugat că, dacă se promovează "ideea de asemenea grupuri care se luptă între ele", se sparge partidul.

"Ideea în sine era nocivă şi mă bucur că s-a renunţat la ea. Din păcate, totul este făcut la mare repezeală", a precizat social-democratul.

În ceea ce proveşte propunerea făcută de Năstase de a asigura pentru o vreme conducerea partidului, Iliescu a spus că nu mai poate fi preşedinte.

"Voi face 80 de ani. Şi asta nu-i glumă. La 75 de ani eu acceptasem ideea să mă angajez pentru doi ani de zile pentru reaşezarea partidului care trecea de la putere în opoziţie. La vremea respectivă nişte nesăbuiţi au crezut că fac reformă îndepărtându-l pe Iliescu din conducerea partidului, a fost o gândire de pe urma căreia nu ştiu dacă au tras concluziile cuvenite. Acum e greu să mă mai gândesc la aşa ceva. Dar asta nu înseamnă că ies din partid, nu mă îndepărtez indiferent de ce conducere va fi aleasă, voi fi alături, voi fi deschis nu am nevoie de titulaturi, pe mine nu mă încântă titlurile şi funcţiile formale, nu asta contează, rămân ceea ce sunt şi deschis către toţi", a conchis Iliescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici