Iliescu nu vrea ca la parlamentare să candideze doar "patronii"

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a îndemnat, luni, în Biroul Permanent Naţional, la "atenţie" în stabilirea candidaţilor partidului în colegiile uninominale pentru alegerile parlamentare, afirmând că printre candidaţi nu trebuie să se regăsească doar "patroni".

19 afișări
Imaginea articolului Iliescu nu vrea ca la parlamentare să candideze doar "patronii"

Iliescu nu vrea ca la parlamentare să candideze doar "patronii" (Imagine: Mediafax Foto)

Surse din PSD au declarat pentru MEDIAFAX că Iliescu a spus, în Biroul Permanent Naţional, ca la stabilirea candidaţilor partidului pentru colegiile uninominale la alegerile parlamentare conducerea partidului să fie "atentă" ca printre candidaţi să nu fie doar "patroni".

"Văd că în jurul mesei avem numai patroni", a spus Iliescu, potrivit surselor citate.

Preşedintele de onoare al PSD a fost întrebat de Viorel Hrebenciuc care sunt "patronii" la care se referă, însă Iliescu nu a răspuns nominal, rezumându-se să atenţioneze asupra modului în care vor fi stabiliţi candidaţii pentru colegiile uninominale, au mai relatat aceleaşi surse.

Biroul Permanent Naţional al PSD a stabilit, luni, ca intenţiile de candidaturi pentru colegiile uninominale să fie depuse până la data de 25 iulie, conducerea centrală urmând să stabilească, până la data de 25 august, candidaturile definitive, ţinând cont şi de unele criterii de selecţie.

În afara propunerilor de candidaturi venite din teritoriu şi validate, succesiv, de conducerile judeţene şi de centru, 10% din candidaţii în colegiile uninominale vor fi stabilite exclusiv de către Biroul Permanent Naţional.

Iliescu a mai avertizat, în urmă cu patru săptămâni, conducerea centrală asupra modului în care vor fi stabiliţi candidaţii în colegiile uninominale, atunci când, potrivit unor surse din partid, i-a atenţionat pe unii dintre consacraţii lideri social-democraţi din teritoriu, reconfirmaţi de alegerile locale în funcţii, să nu se mai comporte ca nişte "barosani" şi să îşi impună rudele şi apropiaţii în funcţii.

Ion Iliescu s-a arătat deranjat, în şedinţa respectivă a conducerii centrale a PSD cu candidaţii care au câştigat mandate de preşedinţi de consilii judeţene şi de primari ai marilor oraşe, de unele remarci ale lui Radu Mazăre cu privire la desuetitudinea lozincii "sărac şi cinstit", au declarat atunci, pentru MEDIAFAX, surse din partid.

Acestea au menţionat că, în cadrul şedinţei, Mazăre, dar şi Marian Oprişan, ales preşedinte al CJ Vrancea, Nicuşor Constantinescu, ales preşedinte CJ Constanţa, şi Mircea Cosma, ales preşedinte CJ Prahova, au afirmat că lozinca "sărac şi cinstit" este depăşită de realitatea votului uninominal şi nu ar mai trebui folosită de social-democraţi.

Mazăre ar fi spus, potrivit surselor citate, că el, deşi este bogat şi are multe maşini, este iubit de cetăţenii Constanţei, dovadă scorul obţinut la alegeri.

Iliescu s-a arătat deranjat de remarcile la adresa lozincii pe care a consacrat-o în politica românească, avertizându-i pe cei numiţi de presă "baroni locali" ai PSD să nu se mai comporte ca nişte "barosani" şi să nu îşi mai impună în funcţiile din administraţia locală apropiaţi şi rude, au mai arătat sursele menţionate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici