Iliescu: Şi Băsescu şi Oprescu au un stil băşcălios

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a afirmat, vineri seară, la Antena 3, că şi Traian Băsescu şi Sorin Oprescu au un stil "băşcălios", el explicând astfel afirmaţia primarului Capitalei despre faptul că aproximativ 80% din simpatizanţii lui l-ar vota pe Băsescu.

17 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Şi Băsescu şi Oprescu au un stil băşcălios

Iliescu: Şi Băsescu şi Oprescu au un stil băşcălios (Imagine: Mediafax Foto)

Iliescu a explicat estimarea lui Oprescu despre faptul că 80% dintre simpatizanţii lui l-ar vota pe Traian Băsescu prin aceea că şi preşedintele, şi primarul Bucureştiului au un stil "băşcălios".

"Sigur, e băşcălie şi băşcălie, unul e băşcălios ca medic, altul e băşcălios ca preşedinte", a adăugat fostul preşedinte.

Iliescu a mai afirmat, întrebat fiind de ce crede că Traian Băsescu face multe referiri la el în campania electorală, că preşedintele este obsedat de mania puterii şi ar vrea să minimalizeze valoarea contracandidaţilor în alegerile prezidenţiale.

"Vrea să pară cumva că nu sunt adversari pe măsura lui şi a apelat la mine, ştiind că nu mai pot fi contracandidat şi că nu mai are şansa să intre în competiţie cu mine", a menţionat el.

Iliescu a mai apreciat, referindu-se la nominalizarea lui Liviu Negoiţă pentru funcţia de prim-ministru, că Traian Băsescu se comportă ca "un copil năzdrăvan care zgândăre câinele vecinului", el reproşându-i faptul că nu a acceptat propunerea de premier avansată de PSD şi PNL după decizia PSD de a ieşi de la guvernare.

În ceea ce priveşte ultimele consultări cu partidele de la Cotroceni, fostul preşedinte a opinat că acestea sunt un exemplu de lipsă de respect faţă de interlocutori.

Potrivit lui Iliescu, Traian Băsescu respinge, "cu o încăpăţânare de neînţeles", "soluţia cea mai firească", ce ar fi scos ţara din criză, referindu-se la propunerea ca premier a lui Klaus Iohannis.

"Motivaţia că nu vrea să o accepte pentru că ar fi în spatele lui Iohannis nu ştiu ce conspiraţie, a nu ştiu căror moguli sau a nu ştiu cărui om, obsesia cu Iliescu, care nu ştiu ce manipulează din spate este pur şi simplu copilărie", a spus el.

Candidatul independent la Preşedinţie Sorin Oprescu a declarat, luni, la Slatina, că în cazul în care nu va ajunge în turul doi, este exclusă posibilitatea să-şi îndemne electoratul să voteze cu Mircea Geoană sau cu Traian Băsescu, menţionând totodată că, potrivit analizelor, dacă ar vrea să-l sprijine pe Geoană, 88% din electoratul său ar pleca la Băsescu.

"În niciun caz nu voi da voturile nici lui Băsescu nici lui Geoană, dar voi merge la vot, pentru că sunt primar. Dacă aş vrea să-l sprijin pe Geoană, 88% din electoratul pe care am reuşit şi voi reuşi să-l fidelizez, conform analizelor, pleacă la Băsescu. La fel s-ar întâmpla şi la Crin Antonescu. Daca el va recomanda electoratului lui să-l voteze pe Geoană, 15 la sută din acesta tot la Băsescu se duce", a afirmat Sorin Oprescu, potrivit unui comunicat de luni.

Într-o recentă postare pe blogul personal, Ion Iliescu susţinea că actualul şef al statului, Traian Băsescu, practică demagogia şi băşcălia, apreciind că unul dintre numele acestuia ar putea fi "Preşedintele Băşcălie".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici