Iliescu: Sper ca înţelepciunea să-i ajute pe liberali şi social-democraţi să consolideze USL

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, luni, că guvernarea ridică probleme şi e mai uşor să menţii o alianţă în opoziţie decât să o consolidezi la guvernare, el exprimându-şi speranţa ca înţelepciunea să-i ajute pe liberali şi social-democraţi să consolideze USL.

98 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Sper ca înţelepciunea să-i ajute pe liberali şi social-democraţi să consolideze USL

Ion Iliescu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Solicitat să comenteze declaraţiile făcute de preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, la Pro TV, legate de faptul că atacurile în USL au venit mai mult dinspre PNL şi că "e bine să te gândeşti, când tot îi cari pumni în cap unuia, dacă rezistă la nesfârşit", Iliescu a răspuns: "Şi într-o familie, între soţ şi soţie, oamenii cei mai apropiaţi, apar frecuşuri. Depinde de înţelepciunea ambilor soţi ca să apere unitatea familiei".

Iliescu a precizat că ceea ce se întâmplă într-o familie are loc, la o scară mai mare, şi într-o alianţă politică.

"Asta se întâmplă pe o scară mai largă şi într-o alianţă politică. Sigur că guvernarea ridică probleme. Uneori e mai uşor să menţii o alianţă în opoziţie decât să o consolidezi fiind la guvernare", a spus preşedintele de onoare al PSD.

El şi-a exprimat speranţa ca înţelepciunea să-i ajute pe liberali şi social-democraţi să consolideze USL.

"Eu sper ca înţelepciunea să-i ajute pe toţi, şi liberali, şi social-democraţi ca să consolideze această alianţă pe care se sprijină guvernarea ţării astăzi", a mai spus Iliescu.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, la emisiunea "După 20 de ani" de la ProTV, că atacurile în USL au venit mai mult dinspre PNL şi că "e bine să te gândeşti, când tot îi cari pumni în cap unuia, dacă rezistă la nesfârşit", el precizând însă că PSD îşi respectă hotărârea privind candidatul USL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici